Subota, 15. kolovoza 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

JP LIBERTAS: Sljedeći tjedan s predstavnicima Župe i Konavala o autobusnim linijama

29.01.2014.


Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednik Gradskog vijeća Niko Bulić održali su sastanak s predstavnicima Uprave i Nadzornog odbora Libertasa Dubrovnik d.o.o. na temu daljnjeg djelovanja i postupnog provođenja restrukturiranja ovog društva, o kojem će raspravljati Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

 

Prema priopćenju iz dubrovačke gradske uprave, na sastanku su načelno usuglašeni temeljni ciljevi budućeg funkcioniranja Libertasa. Dogovoreno je da će se sljedećeg tjedna organizirati sastanak s Općinom Konavle i Župa dubrovačka kako bi se razriješio status Libertasa na linijama kroz te općine te utvrdio način poslovanja i prometovanja nakon što je Općina Konavle izostavila subvenciju Libertasa za 3 milijuna u svom proračunu za 2014. godinu.

 

Do završetka tih razgovora Libertas će nastaviti održavati sve postojeće linije. JP Libertas zahtjeva nužno restrukturiranje koje uključuje preseljenje iz Remize i „Radeljevića“ , obzirom na visoke najmove tih prostora.

 

Umjesto toga Libertas će koristiti gradske prostore u Gospinu polju i Komolcu. Djelatnost Libertasa nastavit će se uz osiguranje radnih mjesta za sve vozače, djelatnike Autobusnog kolodvora i zajedničke službe.

 

Novi autobusi će se ubuduće nabavljati paralelno s potrebama i mogućnostima nove organizacije tehničke službe koja će funkcionirati u moderno uređenoj radionici na zemljištu Grada, privremeno u Gospinom polju, a dugoročno na Osojniku. Ukoliko nakon procesa restrukturiranja ostane višak zaposlenih, svi će biti zbrinuti po važećem kolektivnom ugovoru.

 

Najčitanije (7 dana)

Novi slučaj zaraze koronom u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja