Četvrtak, 1. listopada 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Trodnevnicom u crkvi sv. Vlaha večeras počinje crkveno obilježavanje feste dubrovačkog zaštitnika

30.01.2014.


Crkveno obilježavanje svetkovine svetog Vlaha, zaštitnika Dubrovnika i Dubrovačke biskupije započinje večeras trodnevnicom u parčevoj crkvi. Trodnevnu duhovnu obnovu će predvodi fra Tomislav Šanko, tajnik Provincije sv. Jeronima u Zadru. Svakog dana, nakon mise koja počinje u 18 sati djeca dubrovačkih osnovnih škola imat će program „Učenici sv. Vlahu.“

 

Festa će bit otvorena, prema tradicionalnoj ceremoniji, na Kandeloru u nedjelju, 2. veljače u 15.30 ispred crkve sv. Vlaha. Svečana Večernja u katedrali počinje u 17.30 sati, a nakon nje slijedi koncert katedralnih zborova.

 

Budnica uz zvonjavu gradskih zvona, glazbe i trombuna počinje u 6 sati na Svečev blagdan, 3. veljače, a u 7 sati je prva misa u crkvi sv. Vlaha. Slijedi dolazak i prikupljanje barjaka na istočnim, pa na zapadnim vratima Grada. Nositelji barjaka s vjernicima iz različitih dubrovačkih župa dolaze u povorci pred crkvu sv. Vlaha gdje se izvija barjak ili učini naklon prema crkvi Parca, te se onda nastavlja put prema katedrali kako bi se sudjelovalo na svečanoj misi. Svečano euharistijsko slavlje u dubrovačkoj katedrali u 10 sati predvodit će sisački biskup mons. dr. Vlado Košić. Nakon mise slijedi procesija ulicama Grada.

 

Zatvaranje Feste bit će u nedjelju, 9. veljače, spuštanjem barjaka sv. Vlaha sa Orlandova stupa. Tome prethodi hodočašće iz Grada na Goricu sv. Vlaha, gdje će misu u 9 sati predvoditi mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BiH, te povratak hodočasnika u Grad na zatvaranje Feste.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja