Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
Liniæ oporezuje kamate na štednju i nekretnine - upskiportal.hr - Novi upski ir

Subota, 26. svibnja 2018.Poetna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Poetna / Aktualno /

Liniæ oporezuje kamate na štednju i nekretnine

30.01.2014.


Na konferenciji za novinare, održanoj nakon sjednice Vlade, ministar financija Slavko Liniæ predstavio je mjere kojima planira ispuniti preporuke Europske komisije za smanjenje proraèunskog deficita.


 

Liniæ je objasnio gdje æe se naæi novac pa je naveo: porez na igre na sreæu, prebacivanje novca iz drugog mirovinskog stupa osiguranika s beneficiranim stažem (vojska, policija, vatrogasci..), te dobit javnih poduzeæa.

 

U proraèun ide dobit javnih poduzeæa u iduæe tri godine, 2014. - 2016. Ministar Liniæ najavio je i uvoðenje poreza na nekretnine, poreza na kamate na štednju i porez na dobit u 2016.

 

Podsjetimo, na sinoænjoj sjednici užeg kabineta Vlada je razmatrala mjere kojima æe ispuniti preporuke Europske komisije za smanjenje proraèunskog deficita. Nakon sjednice ministri nisu davali izjave. Èekala se, oèito, današnja Liniæeva konferencija za novinare.

 

Ministar Liniæ u srijedu je u Bruxellesu rekao da Vlada ove godine želi smanjiti deficit 2,3 posto, odnosno za više od 7,5 milijardi kuna, te da æe rebalans proraèuna za ovu godinu biti obavljen u veljaèi. Jednim dijelom æemo to ostvariti na prihodovnoj, a drugim dijelom na rashodovnoj strani proraèuna, najavio je ministar.

 

Hrvatska ima rok do 30. travnja 2014. da poduzme uèinkovite mjere, odnosno da objavi ili poduzme mjere koje su adekvatne za osiguranje napretka u korekciji prekomjernog deficita i da detaljno izvijesti o strategiji konsolidacije koju predviða kako bi ispunila zadane ciljeve.

 


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najitanije (7 dana)

ŠUSTAR S NARDELLIJEM: I dalje æemo poticati obnovu turistièkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ès Anðela Æesiæ, Petar Ivelja i Marijo Baroviæ


Izdava:

upski portal d.o.o.
Put za Petrau 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate utalo Cvjetkovi, glavna urednica

© upski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti koritenja


Poetna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolaie kako bi osigurale bolje korisniko iskustvo i funkcionalnost. Koristei nae stranice slaete se s koritenjem kolaia. Proitajte vie: Uvjeti koritenja