Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/zupskipo/public_html/connect/spajaj.php on line 4
I Dubrovèani u vodstvu nove stranke – Nacionalni forum - upskiportal.hr - Novi upski ir

Subota, 26. svibnja 2018.Poetna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Poetna / Aktualno /

I Dubrovèani u vodstvu nove stranke – Nacionalni forum

03.02.2014.


Nakon formiranja Inicijativnog odbora regije Zagreb te niza lokalnih Inicijativnih odbora diljem zemlje meðu kojima je i Dubrovaèka regija, Nacionalni forum pod krilaticom „Ne postoji ništa snažnije od ideje èije vrijeme je stiglo“ uspješno je završio proces osnivanja politièke stranke te se time i formalno pridružio hrvatskoj politièkoj sceni. Na Osnivaèkoj konvenciji u dvorani Kornati Hypo centra u Zagrebu, pred mnoštvom okupljenih graðana, èlanova, politièara i veleposlanika europskih i svjetskih zemalja oformljena su tijela Nacionalnog foruma, izabrani su njihovi predsjednici i èlanovi te je usvojen Program i Statut.

 

 

Za prvog predsjednika Nacionalnog foruma izabran je njegov idejni pokretaè, prof. dr. sc. Nikica Gabriæ. Gorjanka Horjan, Tomislav Šlat, Goran Kozina, Drenislav Žekiæ i Mato Paliæ imenovani su potpredsjednicima nove stranke, za glavnog tajnika izabran je Edvin Jurin. U središnja tijela Nacionalnog foruma izabrane su i Dubrovkinje i Dubrovèani, meðu kojima su Ariana Lušiæ Putili i Ðuro Lubura pronašli svoje mjesto u predsjedništvu stranke, dok su u glavni odbor stranke izabrani Slavica Ivaniševiæ, Zvonimir Mataga i Damir Lukiæ.

 

 

Srž Novog puta je graðanin Hrvatske, odnosno stvaranje preduvjeta za bolji i kvalitetniji život te pravo na buduænost. U svom buduæem djelovanju Nacionalni forum ima nekoliko primarnih ciljeva. Jedan od njih je preuzeti ulogu stranke koja nameæe visoke kriterije, koja od svojih politièkih partnera traži više odgovornosti prema državi, društvu i prema buduænosti, a manje trgovine sinekurama, direktorskim mjestima javnih poduzeæa, subvencijama i naknadama. Zbog toga Nacionalni forum nudi program vlade struènih ljudi.

 

 

Razvoj ljudskog kapitala je središnja vrijednost Nacionalnog foruma. Cilj je investirati u ljude na svim razinama u svakoj dobi, osiguranjem pet važnih ljudskih i graðanskih prava: prava na rad, prava na znanje i obrazovanje, prava na zdravlje, prava na dostojanstvo svake dobi.

Potaknuti pozitivnim primjerima iz europske prakse te voðeni sloganom „Može se – Možemo“, Nacionalni forum je u prosincu prošle godine zapoèeo s pripremama za osnivanje stranke okupljajuæi ljude koji su pokazali iznimnu želju i volju za sudjelovanjem, redom struènjake s razlièitih podruèja djelovanja koji su svoje znanje i vještine stavili na raspolaganje stvaranju neke drugaèije Hrvatske. Cilj je bio iznaæi toèke koje ih spajaju koncentrirajuæi se pritom na kreiranje strategije i programa koji æe dati jasne odgovore na trenutne negativne trendove u zemlji. Odgovore kako potaknuti mladog i visokoobrazovanog èovjeka da ostane u svojoj zemlji, kako mu ponuditi buduænost, kako umirovljenicima koji su stvarali i radili omoguæiti dostojanstvenu starost te kako svim graðanima pružiti priliku za kvalitetniji život.

 

 

„Na Forumu smo u proteklih godinu dana okupljali ljude bez obzira na ideološku pripadnost, od biskupa do predsjednika Republike, od desnice do centra i ljevice, laika i vjernika, matematièara i povjesnièara umjetnosti, alternativaca i menadžera svjetskih kompanija, nezaposlenih i uspješnih poduzetnika. Na naše skupove moglo se uæi s ulaznicom tolerancije i spremnosti na razgovor, na slušanje drugih. Poželjna je bila i vjera da Hrvatska ima ljude i ima buduænost. Bavili smo se važnim pitanjima nacije. Zato smo bili Nacionalni forum.“, naglasio je prof. dr. Nikica Gabriæ.

 

 

Podsjetimo, Nacionalni forum zapoèeo je svoje djelovanje kao udruga prije više od godinu dana kad je održan prvi Nacionalni forum pod krovnom temom „Ideje i projekti za europsku Hrvatsku“ na kojem su struènjaci, neovisno o vlastitim politièkim uvjerenjima, prezentirali potencijalne projekte koji se oslanjaju na nebrojene neiskorištene moguænosti zemlje. Od tog trenutka do danas Nacionalni forum je okupio je više od tri tisuæe aktivnih sudionika, suraðivao s mnogobrojnim inozemnim i domaæim struènjacima te ponudio brojne razvojne projekte. 

 


Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 122

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zupskipo/public_html/dno.php on line 177

Najitanije (7 dana)

ŠUSTAR S NARDELLIJEM: I dalje æemo poticati obnovu turistièkih kapaciteta
GDPR: Smiju li roditelji bez dozvole djece vidjeti ocjene u imeniku
Župski laureati su ès Anðela Æesiæ, Petar Ivelja i Marijo Baroviæ


Izdava:

upski portal d.o.o.
Put za Petrau 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate utalo Cvjetkovi, glavna urednica

© upski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti koritenja


Poetna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolaie kako bi osigurale bolje korisniko iskustvo i funkcionalnost. Koristei nae stranice slaete se s koritenjem kolaia. Proitajte vie: Uvjeti koritenja