Srijeda, 22. siječnja 2020.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Turističko-ugostiteljska škola dobila kabinet za kuharstvo i slastičarstvo

04.02.2014.


U dubrovačkoj Turističko-ugostiteljskoj školi otvoren je poseban kabinet za kuharstvo i slastičarstvo u kojem budući ugostitelji mogu vježbati kuhati i praviti kolače.

 

- Praktičnu nastavu smatramo slabijom karikom zbog loše infrastrukture škola u Hrvatskoj i onda se dogodi da kad učenik ode u gospodrastvo nema dovoljnu pažnju od mentora jer oni nemaju toliko vremena koliko učeniku treba da mu se posvete i obrazuju ga. Ovakvi objekti daju priliku da učenik unutar škole osjeti pravi rad, da može samostalno odrađivati zadatke, a profesor ga nadgleda cijelo vrijeme, kazao je ravnatelj škole Antun Perušina, te naglasio:  

 

- Škola bez gospodarstva ne može. Jer ono što učenik dobije u školi i što dobije u gospodarstvu to je recept za kompetentnog zaposlenika.

 

Uređenje kabineta je koštalo 1,7 milijuna kuna, što je većim dijelom osiguralo Ministarstvo  znanosti, obrazovanja i športa, a dio Dubrovačko-neretvanska županija, te Turističko-ugostiteljska škola.

 

Rezanjem vrpce novi kabinet su otvorili dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, te pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa RH Sabina Glasovac koja je istaknula kako u ministarstvu predviđaju potpunu reformu strukturnog ulaganja u ovakve programe.

Najčitanije (7 dana)


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja