Srijeda, 17. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka: Lapadski osnovci pobjednici, natjecali se i Župljani

20.02.2014.


Učenici Osnovne škole Lapad Danijela Rosić, Bruna Bilić, Lucija Zakarija i Lorena Franušić s mentoricom Simonom Gavrić pobjednici su biskupijskog natjecanja iz vjeronauka koje je održano u srijedu, 19. veljače u Medicinskoj školi u Dubrovniku.

 

 

 

 

Drugo mjesto osvojili učenici OŠ Cavtat (Antonija Zorić, Leona Sentić, Nikoleta Rodić i Lucija Hartman) s mentoricom Katarinom Radonić, dok je treće mjesto pripalo ekipi OŠ Petra Kanavelića iz Korčule (Ena Depolo, Božica Gjivoje, Anđelo Grgo Fabris i Petar Šegedin) koje je pripremala mentorica s. Anita Sučić.

 

 

 

U poznavanju prilično teške teme „Katolička crkva i znanost – doprinos i odnosi“ natjecale su se i četveročlane ekipe koje su pobijedila na školskim natjecanjima u OŠ Vela Luka (mentorica s. Tješimira Bešlić), OŠ Župa Dubrovačka (mentorica s. Bosiljka Grubeša), OŠ Mokošica (mentorica Ana Matić), OŠ Orebić (mentorica Anita Vidović Vranješ), OŠ Slano (mentor Josip Kačunić), OŠ Antuna Masle Orašac (mentor Krunoslav Batinić) i OŠ Gruda (mentor Danijel Holeš).

 

 

Natjecanje se odvijalo u tri kruga. U prvom dijelu svi su učenici samostalno pisali test te zbrajanjem osvojenih bodova zauzimali mjesto na ljestvici poretka. Drugi krug se sastojao od igre tombole u kojoj su svi članovi ekipe zajedno prepoznavali točne odgovore na svojoj kartici, a u posljednji krug, u igru „Milijunak“ ušlo je pet najboljih ekipa. Njihovo znanje i vještine ocjenjivalo je povjerenstvo u sastavu: predsjednica s. Vianeja Kustura i članovi Romana Đuka Alemani i Željana Lučić.

 

 

 

Natjecanje organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Agencija za odgoj i obrazovanje, Nacionalni katehetski ured HBK i Glas Koncila. Pobjednička ekipa predstavljat će Dubrovačku biskupiju na državnom natjecanju.

 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja