Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica traži pomoć od EU: Neispavano stanovništvo i vojska jedva odolijevaju bujici i poplavama

25.02.2014.

Nakon što je tražila pomoć Europske komisije za ledom opustošeni Gorski kotar i poplavljena naselja, zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica obratila se Parlamentu na plenarnoj sjednici te je ukazala na razmjere katastrofe uzrokovane poplavama u Hrvatskoj tražeći brzu reakciju EU institucija.

 

 

 

„I dok mi ovdje sjedimo, u ovom trenutku tisuće kuća u Hrvatskoj pliva pod vodom, a vojska i neispavano stanovništvo vlastitim snagama brane domove i ovu noć. Stoga očekujem promptnu reakciju i financijsku pomoć EU putem Vlade Republike Hrvatske ne samo pri sanaciji nastale štete, nego i prevencije izgradnjom sustava za odvodnjavanje kako bismo u budućnosti izbjegli neželjene posljedice,“ naglasila  je Šuica.

 

 

Zastupnica Šuica je upozorila da poplave koje su zahvatile Zagrebačku, Sisačko – moslavačku, Karlovačku i Ličko – senjsku županiji nisu jedina prirodna katastrofa koja je zahvatila Hrvatsku u kratkom razdoblju, jer su u Gorskom kotaru led i niske temperature prouzročile štete na elektromreži, obiteljskim nasadima i šumama za čiju obnovu će biti potrebna desetljeća. Dubravka Šuica je zbog toga poručila:  „Agonija tu tek počinje, jer su otapanje snijega i obilne kiše uzrokovale poplave i materijalne štete koje iznose više stotina milijuna kuna, a na tim područjima je proglašena elementarna nepogoda. Iako se od vlade Republike Hrvatske može čuti da je jeftinije iseliti ljude iz tih područja nego sanirati sve i sagraditi adekvatnu zaštitu, smatram da se mudrom alokacijom iz relevantnih fondova može osigurati budućnost ugroženim dijelovima Lijepe naše“, zaključila je Dubravka Šuica.

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja