Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica: Siguran zračni promet važan za turizam u RH

26.02.2014.


Na plenarnoj sjednici u Strasbourgu europarlamentarci su raspravljali o sigurnosti putnika u civilnom zrakoplovstvu nakon čega je uslijedilo glasovanje, a zastupnica Dubravka Šuica podržala je propis kojemu je glavni cilj unaprijediti proaktivan sustav prevencije zrakoplovnih nesreća u EU. S obzirom da je Hrvatska pretežito turistička zemlja i bilježi porast dolazaka turista zračnim putem, radi se o važnoj direktivi koja bi se trebala pozitivno reflektirati na hrvatski turizam.

 

„Budući da sam iz Hrvatske, u kojoj je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana i čini više od 15% BDP-a, a veliki broj turista dolazi civilnim zrakoplovima, smatram da sigurnost zračne plovidbe mora biti na najvećoj mogućoj razini kako u Republici Hrvatskoj tako i u cijeloj Europskoj uniji,“ kazala je Šuica.

 

Sve više turista putuje u Hrvatsku zrakoplovima, a prema podacima Državnog zavoda za statistiku u razdoblju od siječnja do prosinca 2013. godine broj slijetanja zrakoplova porastao za 3,3% dok je ukupan promet putnika porastao za 5,8% u odnosu na godinu dana ranije. Da prijevoz putnika zrakoplovima postaje važna karika hrvatskog turizma, najbolje potvrđuju podaci za 2013. godinu kada su zračne luke na obali ostvarile značajno povećanje broja putnika. Zračna luka u Splitu je ostvarila povećanje prometa putnika za 11,9%, Dubrovnik 3,2%, Zadar 31,3% dok Rijeka bilježi najveće povećanje broja putnika od čak 94,7% u odnosu na prethodnu godinu.

 

„Da bi sigurnost zračne plovidbe bila na najvišoj razini, potrebno je poboljšati analize i ubrzati razmjenu informacija. Zemlje članice moraju omogućiti provedbu svih korektivnih i preventivnih mjera kako bi se na njihovom teritoriju maksimalno povećala sigurnost zračne plovidbe,“ zaključila je zastupnica u Europskom parlamentu, Dubravka Šuica.

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja