Utorak, 21. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Uskok sumnja da je Marine Lovrić Merzel slavila rodjendane na račun Sisačko moslovačke županije

03.03.2014.


Uskok je donio rješenje o provođenju istrage protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel koju tereti da je, u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u šumi Brezovici, organizirala privatne i druge proslave na teret županijskog proračuna, koji je tako oštetila za najmanje 182 tisuće kuna, te protiv bivšeg voditelja sisačke podružnice Uprave Hrvatskih šuma Zvonka Rožića.

 

Kako se navodi u priopćenju DORH-a, u kojemu se ne navodi identitet okrivljenih, kaže se da je Uskok rješenje o provođenju istrage protiv dvoje okrivljenika (1963. i 1953.) donio na temelju podnesene kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te zlouporabe položaja i ovlasti u poticanju.

 

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u više navrata u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma (Uprava šuma, Podružnica Sisak) organizirala privatne proslave svojih rođendana i rođendana članova svoje obitelji kao i druge privatne domjenke, a troškove je po njenom nalogu platila Županija čime je prvookrivljenici pribavljena nepripadna imovinska korist od najmanje 48.000 kuna.

 

Iz kaznene prijave i priloga proizlazi osnovana sumnja da je prvookrivljenica od početka 2009. do kraja 2013. godine u Sisku, u navedenom objektu održavala prije skupštine pripremne sastanke sa dijelom članova županijske skupštine, time da je troškove hrane i pića, po nalogu prvookrivljenice, plaćala Županija iako za to nije bilo osnova čime je Županija oštećena za najmanje 134.000 kuna.

 

Osnovano se sumnja da je drugookrivljenik kao voditelj Uprave šuma (Podružnica Sisak) na traženje prvookrivljenice u lipnju 2009. godine naložio djelatnicima Hrvatskih šuma da obave pojedine poslove na njezinoj svadbenoj svečanosti koja je održana u sklopu ugostiteljskog objekta podružnice, time da je troškove u iznosu od najmanje 9.600 kuna knjižio na teret Hrvatskih šuma umjesto da ih naplati prvookrivljenici.

 

U odnosu na druge moguće nezakonitosti u Sisačko-moslavačkoj županiji izvidi se nastavljaju, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje, kaže se u priopćenju DORH-a.

Najčitanije (7 dana)

Policija upozorava: Četvero teško ozlijeđenih u jučerašnjim prometnim nesrećama
Knežević ulazi u Sabor i pojašnja za što će se zalagati


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja