Utorak, 21. ožujka 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

Inteligentna kolica u hrvatskim trgovinama

06.03.2014.


Prva inteligentna kolica za kupnju stigla su u hrvatske prodajne centre. Ovaj inovativni proizvod nazvan je “Shop&Touch” a sastoji od zaslona osjetljivog na dodir koji služi za komunikaciju s korisnikom, te barkod čitača za jednostavno učitavanje informacija o proizvodu, priopćeno je iz tvrtke Husar d.o.o koja je zaslužna za realizaciju projekta inteligentnih kolica.

 

 

Shop&Touch se inače postavlja na obična kolica u prodajnim centrima. "Inteligentna kolica Shop&Touch nedavno su postavljena u prodajni centar Konzum u Splitu. Brojni korisnici već su ih isprobali i veoma su zadovoljni. Naša kolica omogućila su automatsku naplatu kupljenih proizvoda na blagajni, jer kupci sami skeniraju sve proizvode koje kupe, te tako mogu zaboraviti na duga čekanja u redovima. Ovo svakako možemo nazvati jedinstvenim iskustvom kupnje", kazao je Miljenko Perić, direktor splitske tvrtke Husar.

 

 

Inteligentna kolica rezultat su tehnologijsko-istraživačkog projekta „Inteligentna kolica za kupnju u prodajnim centrima“ na kojem je posljednjih godina radila ekipa hrvatskih stručnjaka iz različitih polja znanosti, a koji je djelomično financirao Hrvatski institut za tehnologiju. Projekt inteligentnih kolica prvi je projekt Hrvatskog instituta za tehnologiju koji je u potpunosti komercijaliziran, zaključuje se u priopćenju.

 

 

Iz tvrtke Husar dodatno kažu i kako će se inteligentna kolica uskoro moći vidjeti i u trgovinama diljem Hrvatske.

Najčitanije (7 dana)

POLICIJA: Tijelo pronađeno kod Mljeta je identificirano kao nestali Hrvoje Sterniša
Tko je zainteresiran za izgradnju priključka za optičku mrežu u Župi
Županija dodijelila koncesije za plažu u Srebrenom


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja