Ponedjeljak, 15. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Općina prodaje tri stana u Srebrenom

06.03.2014.


Općina Župa dubrovačka raspisala je javni natječaj za prodaju tri stana u općinskom vlasništvu u zgradama u Srebrenom.  Prvi se prodaje po 1.161 euro po kvadratu, drugi 1.078 eura po kvadratu, a treći 1.236 eura po kvadratu.

 

 

Prvi stan je jednosoban i nalazi se u nizu ''Srebreno'', ulaz A, na II katu, broj 8 od 25,90 m2, čest. zgr. 285 k.o. Brašina, kao i odgovarajući suvlasnički dio cijele nekretnine s kojim se uspostavlja pravo vlasništva po početnoj cijeni od 30.080,30 Eur-a, protuvrijednost u kunama, po prodajnom tečaju HNB-a na dan uplate. Predmetna nekretnina u trenutku oglašavanja nije u posjedu Općine Župa dubrovačka (neuseljiva je jer u njoj neovlašteno živi jedna obitelj), pa vlasnik istu prodaje bez obveze uvođenja u posjed.  

 

 

U istom ulazu ali u prizemlju i na broju 2 nalazi se jednosoban stan od 25,90 m2, čest. zgr. 285 k.o. Brašina, s kojim se prodaje i odgovarajući suvlasnički dio cijele nekretnine s kojim se uspostavlja pravo vlasništva po početnoj cijeni od 27.931,71 Eur-a, protuvrijednost u kunama po prodajnom tečaju HNB-a na dan uplate. Predmetna nekretnina u trenutku oglašavanja nije u posjedu Općine Župa dubrovačka (neuseljiva je jer u njoj neovlašteno živi jedna obitelj), pa vlasnik istu prodaje bez obveze uvođenja u posjed
 

Treći stan je u ulazu D, na I katu, broj 6 od 28,54 m2, čest. zgr. 287 k.o. Brašina, s kojim se prodaje i odgovarajući suvlasnički dio cijele nekretnine s kojim se uspostavlja pravo vlasništva po početnoj cijeni 35.280,27 Eur-a, protuvrijednost u kunama po prodajnom tečaju HNB-a na dan uplate.

Stanovi iz točke 1. i 2. posjeduju energetski certifikat za stambene zgrade energetskog razreda D, a stan iz točke 3. posjeduje energetski certifikat za stambene zgrade energetskog razreda C. Svi energetski certifikati dostupni su na uvid ponuditeljima na pojedinačni zahtjev.

Uvjeti natječaja:

I. Ponuditelji su obvezni uplatiti jamčevinu u iznosu od 5% od procijenjene početne vrijednosti svakog pojedinog stana za kojeg se nadmeću. 
Jamčevina se uplaćuje na žiro-račun br.: HR5924070001860200001 u korist Općine Župa dubrovačka, Srebreno, Vukovarska 48, sa svrhom: ''Jamčevina za objekt koji se licitira'' i to s pozivom na br.: HR68 – 7757 – OIB.
Jamčevina koji su položili ponuditelji čije ponude nisu prihvaćene vratit će se najkasnije u roku od 8 dana od dana donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja. 
Ponuditelju čija ponuda bude prihvaćena, položena jamčevina uračunava se u kupovnu cijenu stana. Ako najpovoljniji ponuditelj odustane od sklapanja ugovora o prodaji stana nema pravo na povrat jamčevine. 

II. Rok plaćanja cijene stana utvrđuje se kako slijedi:
- u roku od 30 dana od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji;
Kupci nekretnina snose troškove vještačenja i objave natječaja.

III. Pisana ponuda za sudjelovanje na natječaju po Odluci o prodaji stanova u vlasništvu Općine Župa dubrovačka mora sadržavati:
-dokaz da je ponuditelj uplatio jamčevinu,
-presliku osobne iskaznice, ako je ponuditelj fizička osoba,
- podatak o OIB-u
-izvornik ili ovjerenu presliku rješenja o upisu u sudski registar sa svim prilozima, ako je ponuditelj pravna osoba,
-izjavu o visini ponuđene kupoprodajne cijene stana po m˛, odnosno o visini ponuđene ukupne kupoprodajne cijene stana,
-broj računa na koji će se izvršiti povrat jamčevine ukoliko ponuditelj ne bude utvrđen najpovoljnijim ponuditeljem,
-ostalu dokumentaciju određenu tekstom objave. 

IV. Pisana ponuda za sudjelovanje u natječaju dostavlja se na adresu Općina Župa dubrovačka, Jedinstveni upravni odjel, Srebreno, Vukovarska 48, s naznakom: ''NE OTVARATI – PONUDA ZA STAN r. br. ___."

Rok za podnošenje ponuda je 8 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.
O ishodu natječaja ponuditelji će biti obaviješteni u roku od 8 dana od dana odabira najpovoljnije ponude.

V. Ponude koje ne udovoljavaju uvjetima ovog Natječaja, kao i ponude koje pristignu izvan roka utvrđenog u prethodnoj točki neće se prihvatiti.

VI. Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donosi Općinsko vijeće Općine Župa dubrovačka, s tim da se najpovoljnijom ponudom smatra ona ponuda koja uz ispunjenje uvjeta iz ovog Natječaja sadrži i najviši iznos kupovne cijene.
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donijeti će se i u slučaju da u Natječaju sudjeluje samo jedan ponuditelj.

VII. Ugovor o prodaji stana sklopiti će se najkasnije u roku od 30 dana od donošenja odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja.

VIII. Informacije u svezi oglašenih nekretnina mogu se dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Župa dubrovačka, Srebreno Vukovarska 48 (telefon: 020/487-470).

Razgledavanje nekretnine koja je slobodna od osoba i stvari predviđeno je do momenta zaključenja natječaja uz prethodnu najavu u Jedinstvenom upravnom odjelu.

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
Priča o Brgaćaninu koji je preplovio Atlantik
Policija privela mogućeg piromana iz Mokošice


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja