Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

FIMI MEDIA: Svi su krivi, Sanaderu 9 godina, a HDZ treba platit 5 milijuna kuna

11.03.2014.


Za aferu Fimi media  bivši hrvatski premijer i bivši predsjednik HDZ Ivo Sanader optužen je na 9 godina zatvora. Utvrđeno je da je nelegalno stekao nešto više od 15 milijuna kuna, pa je po sutknjina zagrebačkog Županijskoj suda Ivana Čalić, presudila i da mu se oduzme imovina, kako njemu tako i članovima uže i šire obitelji. Navedena novčana sredstva i nekretnine imovina su Republike Hrvatske, rekla je sutkinja Čalić je pročitavši popis računa i iznose koje je Sanader nezakonito stekao, a među pročitanim su i slike.

 

 

 

Mladen Barišić osuđen je na tri godine zatvora, Ratko Maček na godinu dana uvjetno, uz rok kušnje od četiri godine, Nevenka Jurak osuđena je na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora, te mora vratiti dio novca koji je, prema predusi, zadržala za sebe, te Branka Pavošević na godinu i šest mjeseci zatvora. 

 

 

 

HDZ-u se oduzima imovinska korist kao i ostalim optuženima. Stranka je kažnjena s pet milijuna kuna.

 

 

 

Presuđeno je ukidanje tvrtke Fimi media, te vraćanje nezakonito stečene koristi.

Prema presudi, ta je tvrtka služila za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki kojim su punili vlastite džepove i stranački crni fond, pri čemu je država oštećena za oko 70 milijuna kuna.

 

 

 

Podsjetimo, u gotovo dvije godine suđenja ispitano je 196 svjedoka. Uz bivšeg premijera Ivu Sanadera na optuženičkoj klupi našli su se njegova bivša stranka HDZ, agencija Fimi medija, bivši šef carine i HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica agencije Nevenka Jurak, bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević i Sanaderov bivši glasnogovornik Ratko Maček.

 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja