Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica u EP-u: Želim da tema neravnopravnosti žena i muškaraca postane prošlost

11.03.2014.


Prvog dana plenarne sjednice u Strasbourgu, koja se održava od 10. do 13. ožujka, zastupnici su raspravljali o jednakosti žena i muškaraca u 2012. godini. Rasprava o istoimenom izvješću zastupnice Inés Cristine Zuber dovela je do vrlo aktivne i konstruktivne rasprave u kojoj su prednjačili zastupnici HDZ-a. Uvažavajući sve prezentirane argumente, dodajući bitne informacije koje do tada nisu spomenute, Dubravka Šuica je dodatno ukazala na neravnopravan položaj žena iako na svijetu čine većinu u strukturi stanovništva.

 

"U parlamentima diljem svijeta nejednaka je zastupljenost žena i muškaraca budući da je samo 21,4 posto žena u parlamentima,  a slična situacija je i u ostalim segmentima života. Od ukupnog broja stanovnika čak 51% otpada na žene dok su one i dalje podcijenjene i nisu jednako tretirane," istaknula je Šuica referirajući o Rezoluciji koja govori o tri osnovne aktivnosti koje se trebaju provesti kada su žene u pitanju.

 

"Prvo, žene moraju biti ekonomski neovisne i jednako plaćene. Drugo, jasno je kako je nejednaka zastupljenost žena na vodećim pozicijama u odnosu na muškarce što također mora biti korigirano i treće, skrećem pozornost na značajni problem nasilja nad ženama. Želim da tema nejednakosti žena i muškaraca postane prošlost", istaknula je Šuica zahvaljujući se povjerenici Vivien Reding naglasivši koliko je važno govoriti o tematici koja će doprinijeti jednakopravnosti spolova.  

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja