Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Pet investitora zainteresirana za obnovu Kupara, među njima i Braniteljska zadruga Mir iz Mlina

12.03.2014.


U ponedjeljak 10. ožujka 2014. istekao je rok za podnošenje neobvezujućeg iskaza interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti nekretnina na lokaciji Kupari I. Slijedom navedenog, danas se sastalo Povjerenstvo za ocjenu prijava, koje je otvorilo ponude pristigle na javni poziv.

 

Povjerenstvo u sastavu: ministar turizma Darko Lorencin, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Alen Čičak te načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli je zabilježilo kako su na javni poziv za neobvezujući iskaz interesa stigle pet (5) ponude i to od zainteresiranih investitora:

 

 

  1. Karisma Hotels Adriatic d.o.o.
  2. Valamar poslovni razvoj d.o.o.
  3. Titan nekretnine d.o.o.
  4. Rixos grupa
  5. Braniteljska zadruga „Mir“, Mlini

 

Potencijalni investitori su u svojim pismima za iskaz interesa predstavili svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima.

 

Napominjemo, navedeni potencijalni investitori nisu dužni podnijeti obvezujuće ponude, niti je ovlašteno tijelo Republike Hrvatske dužno sklopiti ugovor o osnivanju prava građenja, odnosno osnivanju prava služnosti ili koncesije s bilo kojim od ovih zainteresiranih investitora. Jednako tako, svi ostali investitori, a ne samo navedeni, mogu se javiti na obvezujući poziv za iskazivanjem interesa, navodi se također u priopćenju iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

 

Po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) provest će postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude koji je planiran u prvoj polovici 2014. godine.

 

Predmet poziva za obezujuće ponude bit će sklapanje ugovora o osnivanju  prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina i sklapanje ugovora o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina. Za nekretnine koje se nalaze na pomorskom  dobru, zainteresirani investitori moći će podnijeti zahtjev za dodjelom koncesije sukladno posebnom propisu.

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja