Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

PRODUŽENI BORAVAK: Županija i Općina spremni financirati, a OŠ Župa treba pripremiti projekt

14.03.2014.


Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Župa dubrovačka spremne su financirati dio troškova za uvođenje produženog boravka u OŠ Župa Dubrovačka.

 

 

Županijska pročelnica  za obrazovanje, kulturu znanost i sport Marijeta Hladilo pojašnjava kako OŠ Župa Dubrovačka treba izraditi prijedlog organizacije, izračun troškova te dogovoriti raspodjelu troškova izmedju roditelja, Škole, Općine i Županije. 

 

 

- Mogu reći da smo spremni, u skladu s proračunskim mogućnostima, sudjelovati u organiziranju i sufinanciranju dnevnog boravka u OŠ Župa Dubrovačka, ističe Hladilo.

 

 

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli kaže kako općinska uprava ima veliku želju da se taj projekt i ostvari, te ističe: 

 

 

- I ove godine kao i predhodnih, župska škola, prijavila je Produženi boravak kao prijedlog programa javnih potreba u školstvu za proračun Općine 2014. godine. U spomenutom programu navedni su troškovi od 500 tisuća  kuna.

 

 

Općina Župa dubrovačka, iako nije Osnivač a samim tim nije ni nadležna za potpuno financiranje ovog programa, ima veliku želju u skladu sa svojim mogućnostima pomoći da se isti ostvari.

 

 

U dogovoru sa Županijom pristupit će se dodatnoj razradi organizacije i izračunu konkretnih troškova, a potom dogovoru o raspodjeli troškova između roditelja, škole Općine i Županije. Nitko nije dovoljno „jak“ podnijeti troškove sam. Mislim da bismo jedino uz dobru suradnju i raspodjelu finaciranja na više izvora mogli doći do konačnog cilja i zadovoljavanja prijeke potrebe za otvaranjem produženog boravka, smatra Nardelli.

 

 

Marijete Hladilo također navodi kako je iz županijskog proračuna u OŠ  Župa Dubrovačka u posljednje tri godine uloženo 1.137.220,69 kuna dok su za 2014. godinu planirana sredstva u iznosu od 670.000,00 kuna i to za izradu projektne dokumentacije nadogradnje škole, rekonstrukciju krova područne škole Postranje  te 70.000,00 kuna za izmjenu prozora stare matične škole, popravak opreme postrojenja nove matične škole, eneregetski certifikat i računalnu opremu.  

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja