Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Veliki interes građevinara za Lekovim župskim investicijama "teškim" 50 milijuna eura

21.03.2014.


Početak gradnje, odnosno obnova župskih hotela u vlasništvu tvrtke Dubrovačka Rivijera izazvala je veliku gužvu među hrvatskim građevinarima. O tome pišu mnogi hrvatski poslovni portali, ističući kako su za investicije Anđelka Leke zaintereirani mnogi građevinari, tim više što njegova kompanija u idućoj godini planira graditi još jedan hotel u Župi dubrovačkoj, pa se ukupni projekt procjenjuje na oko  50 milijuna eura.

 

 

- Ulaganja i projekt teku sukladno planu, izjavio je za Poslovni dnevnik Leko, predsjednik Uprave HUP Zagreba, većinskog vlasnika dubrovačke tvrtke. No, Leko, koji je i njezin predsjednik Nadzornog odbora, nije htio reći ime građevinara koji će graditi Orlando. U posljednje vrijeme surađivali su s tvrtkom Mucić&CO iz Dugopolja, kao i zagrebačkom tvrtkom Kamgrad, no na natječaj su, uz njihove, pristigle i ponude s više strana. Obnovu hotela Astarea u Mlinima radila je dugopoljska tvrtka, a zagrebački Kamgrad radi hotel Mlini.

 

 

Dragutin Kamenski, direktor i vlasnik Kamgrada, potvrdio  je interes i za Orlando zaključujući da turistički projekti pretežito zapošljavaju kapacitete građevinara. Moglo bi se čak reći da su mnogima spas, pa među tvrtkama iz te branše vlada jagma za tim poslovima.Očekuje se da će izvođač Orlanda ovih dana biti poznat.

 

 

- Ugovor je pred potpisivanjem i odmah se kreće s radovima. Teren za gradnju je spreman, a uplaćeno je 7,5 milijuna kuna komunalnog i vodnog doprinosa. Uz obnovu postojećih vila to će donijeti oko 300 novih soba, čime ćemo u 2015. ukupne kapacitete znatno podići, imat ćemo oko 750 soba", kaže Leko.

 

 

Ulaganje u hotel Mlini na početku se procjenjivalo na najmanje 15 milijuna eura, koliko i ulaganje u novi Orlando, a nije poznato jesu li brojke ostale na istoj razini.  Leko je po tom pitanju bio zatvoren, ali je poručio da je posrijedi ipak velik rizik. "Naš je rizik velik, posebice zbog kredita koji se pretežito realizira kreditnim sredstvima HBOR-a", kaže Leko, "dok 25 posto čine vlastita sredstava investitora".

 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja