Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

HDZ i HSP zajedno u EU parlament, a SDP-ovce predvodi Mimica

22.03.2014.


Čelnici HDZ-a, HSS-a, HSP-a, AS, BUZ-a, ZDS-a i HDS-a potpisali su koalicijski Sporazum za svibanjske izbore za Europski parlament.

 

 


Prva četiri mjesta pripala su HDZ-u, peto HSS, šesto HSP Ante Starčević, sedmo HDZ, osmo HSP A.S., devete i deseto HDZ i 11. BUZ. Ipak, imena još nisu otkrivena, ali će o njima odlučiti Predsjedništvo HDZ-a te Nacionalno vijeće, vjerojatno tijekom sljedećih mjesec dana.
 

 

"Vjerujem da nam ova koalicija mora donijeti pobjedu, pobjedu ne samo na izborima, nego i pobjedu protiv jedne nove diktature i unitarizma siromaštva, pada standarda i odlaska mladih iz ove zemlje, a sve to u režiji ove Vlade", kazao je predsjednik HDZ-aTomislav Karamarko u uvodnom govoru prije potpisivanja koalicijskog sporazuma za izbore za Europski parlament.
 

 

"Naša misija nije se dopasti strancima, nego raditi za hrvatske građane i dokazati da se politika može raditi i pošteno", kazala je Ruža Tomašić.
 

 

"Sukoba nije ni bilo, kao što vidite. To plasiraju državni i režimski mediji, kao što su i na prošlim EU izborima govorili da je 5-6 mjesta manji uspjeh od 2-3. Ja ne znam kakva je to matematika, neka nova", objasnio je Karamarko "sukob" s pučanima oko Ruže Tomašić.

 

 

Glavni odbor SDP-a donio je odluku da se zaključi sporazum o zajedničkom koalicijskom nastupu za izbore u Europski parlament s HNS-om, IDS-om i HSU-om te je potvrdio je prijedlog zajedničke liste kandidata.  Neven Mimica je prvi, Biljana Borzan je druga, HNS-ovac Jozo Radoš je treći, Tonino Picula je peti, Oleg Valjalo šesti, Sandra Petrović Jakovina je osma, Karolina Leaković je deveta, a na listi SDP-a je i Milorad Pupovac. 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja