Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Mlini dobili besplatni internet Hotspot

24.03.2014.


Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli potpisao je danas u hotelu Astarea sa dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem ugovor o primopredaji Hotspota, odnosno besplatnog pristupa interetu i to za mjesto Mlini.

 

 

Kako je rečeno tom prigodom, uređaj je  postavljen ispod hotela Astarea, a njime je besplatan internet omogućen na cijelom priobalnom području Mlina od Plivališta Gusara do Bungalova. Pri prijavi na  mrežu Hotspot Croatia kao početna stranica se otvaraju stranice Turističke zajednice Općine Župa dubrovačka.
 

 

 

Dio je to projektra regionalne razvojne agencije DUNEA i Dubrovačko-neretvanska županija u sklopu provedbe projekta HOT DNŽ financiranog sredstvima EU fondova kroz projekt PITAGORA i Ministarstva turizma. Provedene su aktivnosti uspostave hotspotova - besplatnog pristupa internetu u turističkim centrima na području općina: Vela Luka, Orebić, Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle. Čelnici svih općina su danas potpisali ugovore sa županom Dobroslavićem. 

 

 

Svi su instalirani i pušteni u rad, a u tijeku je faza monitoringa i optimalizacije sustava korisnicima. Uspostavom hot spotova osigurava se podizanje konkurentnosti turizma Republike Hrvatske omogućavanjem korištenja besplatnog bežičnog pristupa internetu putem naprednih tehnoloških uređaja (pametni telefoni, tableti i sl.) na području Dubrovačko-neretvanske županije, i to na turistički najfrekventnijim otvorenim površinama koje nude javne turističke sadržaje.

 

 

Općinski načelnici i župan Dobroslavić danas su u Mlinima razgovarali i o  programu poticanja regionalnih programa uređenja i upravljanja morskim plažama, memorandumu o razumijevanju Jadrolinije glede mogućnosti sufinanciranja brodske linije Rijeka – Dubrovnik i ICT strategiji DNŽ - prezentaciji planiranih aktivanosti za izradu Strategije InfoCumulus.

 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja