Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Vlada ukida mjere aktivne politike zapošljavanja i pripravnicima 1600 kn

26.03.2014.


Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić izvijestio je da se zbog smanjivanja sredstava u državnom proračunu do daljnjega obustavljaju mjere aktivne politike zapošljavanja, a kada će biti nastavljene ovisi o sredstvima koje će Hrvatska od Europske komisije dobiti kroz Garanciju za mlade.

 

 

Rebalansom državnog proračuna ovogodišnja su sredstva za provedbu aktivne politike zapošljavanja smanjena s 511 milijuna na 334 milijuna kuna, pa su zbog toga sve mjere stavljene na čekanje, rekao je Mrsić na konferenciji za novinare u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ).

 

 

Time će biti pogođeno oko 12.000 osoba, većinom mladih, koje neće moći koristiti neku od mjera koje su se provodile zadnje dvije godine, a najpoznatija je zapošljavanje bez zasnivanja radnog odnosa na godinu dana, odnosno pripravništvo za 1600 kuna mjesečno.

 

 

 

Na novinarsku konstataciju kako je nevjerojatno da Vlada u vrijeme krize rebalansom smanjuje novac za poticanje zapošljavanja, Mrsić je odgovorio da se štedjelo na svim proračunskim stavkama, a u njegovu resoru nisu dirana sredstva za mirovine i naknade za nezaposlene.

 

 

 

Izrazio je nadu da će se teška situacija ublažiti nakon što Hrvatska povuče sredstva iz europskog programa poticanja zapošljavanja mladih pod nazivomGarancija za mlade. Iz tog programa Hrvatska bi trebala u ovoj godini dobiti oko 150 milijuna eura, no program koji je Hrvatska poslala u Bruxelles još mora odobriti Europska komisija.

 

 

Na pitanje kada bi taj novac trebao stići u Hrvatsku Mrsić je kazao da ne zna, ali svakako ne prije lipnja.

 

Lider.hr/hrt.hr

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja