Subota, 13. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuića: Mrsiću, ponavljam, u čemu je problem sa zapošljavanjem mladih?

27.03.2014.


Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica još je u kolovozu 2013. godine upitala Europsku komisiju na kolika sredstva mogu računati mladi u Hrvatskoj bez posla te je u skladu s odgovorom Europske komisije upozoravala vladajuće da su potrebne pripreme i da je potrebno osigurati sredstva na vrijeme jer u suprotnom bi nam se moglo dogoditi da ostanemo bez sredstava.

 

 

„Prošle su dvije godine od kada je Vlada došla na vlast, a vremena za pripremu je bilo dovoljno i ne možemo dopustiti da sredstva Europske unije namijenjena zapošljavanju mladih i izlasku iz krize bespovratno propadaju jer smo bili preinertni. Mrsiću, ponavljam u čemu je problem?,“upitala je Dubravka Šuica komentirajući istup ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića koji je poručio da više ne može poticati zapošljavanje mladih jer je rebalansom proračuna otkinuto 177 milijuna kuna upravo najosjetljivijoj društvenoj skupini, nezaposlenim mladima.

 

 

Vrijedi istaknuti da je EU usvajanjem novog financijskog okvira 2014. - 2020. Hrvatskoj namijenila preko 120 milijuna eura rješavanju problema nezaposlenosti mladih. Za samo 2014. i 2015. godinu u sklopu provedbe programa „Jamstvo za mlade“ dostupno nam je preko  66 milijuna eura  dok nam je dodatni iznos od najmanje 60 milijuna eura dostupan iz Europskog socijalnog fonda.

 

 

„Poznato je da Hrvatska u suradnji s Europskom komisijom kreira plan i programe namijenjene smanjivanju nezaposlenosti mladih kroz koje će trošiti dodijeljenih sredstava, a bilo bi zanimljivo čuti ministra kada će biti odobren Vladin plan za 60 milijuna eura, kako i otkuda će Hrvatska sufinancirati svoj dio te hoće li informatički sustav za upravljanje fondovima biti spreman za implementaciju na vrijeme?“ upitala je Šuica.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Policija objavila detalje prometne, poginuli brat i sestra


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja