Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

STIGLE NEOBVEZUJUĆE PONUDE ZA HOTELE: Maestrali i Plat u sezonu 2015. s novim vlasnikom

28.03.2014.


U srijedu 26. ožujka 2014. u 15 sati je istekao je rok za iskazivanje neobvezujućeg interesa za kupnju dionica trgovačkih društava u vlasništvu Republike Hrvatske: Hoteli Maestral d.d. Dubrovnik, Hoteli Plat d.d. Plat, Imperial d.d. Rab i Jadroplov d.d. Split.  

 

 

Do navedenog roka je u Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) pristiglo ukupno 57 ponuda za sva četiri trgovačka društva, međunarodnih i domaćih ponuditelja.

 

 

Prema riječima glasnogovornice Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) Ivane Ivanković, najveći interes je bio za Hotele Maestral i to oko 15 ponuda, a za Hotele Plat je bilo oko 10 ponuda.

 

 

 

 

 

„Iznimno smo zadovoljni i ugodno iznenađeni ovako velikim odazivom zainteresiranih investitora, posebno jer je riječ i o trima turističkim društvima čime se nastavlja uzlazni trend velikih investicija u turizmu. Očito je da postoji interes za investiranje u Hrvatsku, a na tragu ovako dobrog odaziva ćemo pripremati i ostala društva od nestrateškog interesa za natječaje.“  – rekao je Mladen Pejnović, predstojnik DUUIDI.

 

 

 

 

- Obzirom da su predmet ovog interesa trgovačka društva koja kotiraju na burzi (osim Hotela Plat d.d.), nismo u mogućnosti otkriti konkretna imena zainteresiranih investitora, niti pojedinačnu brojku pisama interesa za svako od društava, poručuju iz Državnog ureda, te nadalje pojašnjavaju:  

 

 

 

- U prvom krugu koji je završio, utvrdio se interes za kupnju dionica Društva, dok se u drugom krugu planira pozvati na podnošenje obvezujućih ponuda samo investitore koji su Centru za restrukturiranje i prodaju u prvom krugu dostavili pismo namjere za kupnju (dakle 57 zainteresiranih investitora), te oni koji tijekom drugog kruga javnog prikupljanja ponuda otkupe ponudbenu dokumentaciju.

 

 

 

Dakle, samo investitor koji otkupi ponudbenu dokumentaciju imati će mogućnost posjete Društvu u cilju izrade vlastitog "due diligence" postupka prije podnošenja obvezujuće  ponude za kupnju dionica. O navedenom, kao i o uvjetima prodaje dionica Društva, svaki potencijalni investitor koji je dostavio pismo namjere u prvom krugu, biti će pojedinačno informiran.

 

Napominjemo da investitori koji su se javili u prvom krugu nisu dužni predati i pismo interesa za drugi, obvezujući krug, niti otkupiti dokumentaciju, stoji također u priopćenju.

 

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja