Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Energetski dani - Mala škola energije župskim i cavtatskim osnovnicima

01.04.2014.


Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić danas je svečano otvorio prve Energetske dane županije. Tom su prigodom potpisani i Sporazumi o suradnji između Elektrojuga, kao opskrbljivača energijom, i devet jedinica lokalne samouprave o razmjeni podataka o potrošnji električne energije, za potrebe izrade Akcijskog plana održivog korištenja energije (SEAP).

 

 

Naime, kroz DUNEA-ine projekte izrađuju se SEAP-i za Grad Korčulu te općine Lastovo, Vela Luka, Smokvica, Blato, Mljet, Konavle, Župa dubrovačka i Ston u skladu s Planom energetske učinkovitosti u neposrednoj potrošnji energije u županiji, koji je također predstavljen kroz današnji program Energetskih dana. Prezentirani su i projekti iz područja energetike koje provodi DUNEA - ALTERENERGY, MESHARTILITY, LEGEND, INTERMODAL.

 

 

Poslijepodnevni program nastavljen je predavanjima i radionicama za građane, na temu energetike, a predstavljen je i program poticaja za ugradnju solarnih kolektora i obnovu fasada, za što će Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, uskoro raspisati natječaje. Danas su također održane i male škole energetske učinkovitosti u osnovnim školama u Župi dubrovačkoj i Cavtatu, a jučer u Stonu.

 

 

Trećeg dana programa, u srijedu, na Sveučilišnom kampusu predviđene su četiri radionice za građane i to o geotermalnoj energiji, energetici i transportu, energetskom certificiranju i energetskoj obnovi te energetskim zadrugama. Ovo je prvo izdanje Energetskih dana, koje Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji s DUNEA-om, namjerava organizirati i ubuduće.

 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja