Četvrtak, 30. studenog 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica: Hrvatska - primjer loše implementacije politika za mlade u EU

02.04.2014.


„Zbog loše gospodarske situacije i alarmantne nezaposlenosti u Hrvatskoj se događa egzodus mladih, a u protekle 3 godine RH je napustilo više od 30.000 mladih. Žao mi je što je RH obuhvaćena ovim istraživanjem samo zbog visoke nezaposlenosti, no ovo je prilika da nešto naučimo i popravimo. Nadam se da i ministar Mrsić sluša, jer ću mu dostaviti rezultate istraživanja“, rekla je HDZ-ova europarlamentarka Dubravka Šuica u  razmjeni gledišta s predstavnicima EU institucija.

 

 

Europski gospodarski i socijalni odbor proveo pilot-istraživanje o implementaciji politika EU-a za zapošljavanje mladih kojemu je cilj oblikovati zaključke i preporuke kako bi se smanjila nezaposlenost mladih. Uz Finsku, Austriju, Italiju, Slovačku i Grčku istraživanjem je obuhvaćena i Hrvatska zahvaljujući „specifičnoj situaciji na području politika prema mladima“.

 

 

Janer Cane, zamjenik Opće uprave za zapošljavanje Europske komisije prokomentirao je potez ministra Mrsića o obustavi financiranja mjera aktivne politike zapošljavanja nazvavši ga nepromišljenim i lošim jer uzrokuje diskontinuitet te je istaknuo da efikasnost i održivost moraju biti ispred brzine s naglaskom na socijalni dijalog.

 

 

Nikola Butković, predstavnik Mreže mladih Hrvatske rekao da očekuje od Vlade RH da će otvoriti javnu raspravu o planu implementacije „Jamstva za mlade“ kako bismo pojačali uključenost svih čimbenika društva, a na predstavljanju rezultata istraživanja sudjelovala je i SDP-ova europarlamentarka Sandra Petrović – Jakovina.

Najčitanije (7 dana)

Na Brgatu Trebinjac uhvaćen s gotovo 20 kilograma kokaina, sproveden u zatvor
Božićna radionica: Jesu li čarobne župske kuglice
Libertasove usluge mogu se produžiti u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja