Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

UPOZORENJE: Prosjaci 'operiraju' i Župom, policija upozorava na krađe

10.04.2014.


- Bila sam u dnevnom boravku i čula da mi netko niz hodnik ulazi u stan. Skočila sam, kad na vratima, odnosno već u stanu, nepoznata žena Romkinja moli i prosi, a očima samo strijelja po kući. Rekla mi je da traži hranu i pampersice za dijete, te novac, ali se malo pogubila kad sam je pitala za dob djeteta nudeći joj robu koja mi je ostala od moje djece. Onda je rekla da će samnom poći u sobu da vidi tu robu. Nisam joj naravno dala i više mi se nije raspravljalo s njom pa sam je samo polako ispratila do vrata, govoreći joj da ni ja nemam para.

 

 

Priča je to žene koja živi u novim zgradama Pod Petračom, koja dodaje kako je po njezinom susjedstvu to poslijepodne „operiralo“ nekoliko žena.

 

 

Njezina susjeda je čak i dala prosjakinji hrane, po kilo cukara, brašna i keksa stavivši sve u jednu vrećicu.

 

 

- Kad sam izašla nakon nekih uru vremena, blizu stana sam pronašla tu vrećicu, ostavljenu uza zid, na putu. Došlo mi je poludit. Kako ih nije sram. Prose i mole, a kad im čovjek da hranu, jer nemam novca za dijeliti i nasam u dobroj financijskoj situaciji, oni to samo bace i ostave. Grozno, ogorčeno priča.

 

 

 

Da je prosjačenje na krajnjem jugu Hrvatske uzelo maha potvrđuju i iz PU dubrovačko-neretvanske. Priopćavaju kako je u utorak u popodnevnim satima, na području Mokošice, starija muška osoba pustila u svoj stan nepoznatu mlađu žensku osobu koja je prosila za hranu. Nakon ulaska u stan, iskoristila je nepažnju vlasnika i otuđila torbicu s novcem, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna.

 

 

Iste večeri, oko 21 sat, prilikom izlazne granične kontrole na graničnom prijelazu Zaton Doli, u automobilu karlovačkih registracijskih oznaka, zatečena je 22-godišnjakinja s područja Siska, koja je zbog sumnje u počinjenje navedene krađe uhićena i dovedena u prostorije policije. 

 

 

 

- Ovom prilikom pozivamo sve građane, posebice one starije životne dobe, kako ne bi bi bile oštećene ovakvim ili sličnim kaznenim djelima, da posebno obrate pozornost na nepoznate osobe  koje puštaju u svoje domove. Naime, počinitelji ovakvih kaznenih djela često pod izlikom da prodaju razne predmete po povoljnim cijenama, traže milostinju ili slično, iskorištavaju povjerenje ili nepažnju najčešće osoba starije životne dobe, upozoravaju također iz PU dubrovačko-neretvanske.    

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja