Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

SHKM: Biskup Uzinić mladima: Morate preuzeti odgovornost za ovo društvo

26.04.2014.


Upravo je završeno svečano euharistijsko slavlje u Gruškoj luci u Dubrovniku na kojem je sudjelovalo 35.000 mladih katolika iz Hrvatske i svijeta. Mladi, sjedinjeni u molitvi, pjesmi i vjeri u radosnom ozračju s posebnom pozornošću poslušali su vrlo emotivnu propovijed dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića.

 

 


 

„Na slobodu pozvani" - geslo je dubrovačkog susreta o kojem je više puta u svojoj propovijedi mons. Uzinić progovorio.

 

 

 

 

- Iako se u medijima govorilo da u Dubrovnik dolazite kao u turističko mjesto, samo vas je 6 posto u anketi to navelo kao razlog, 3 posto je reklo da dolazi zbog ekipe a svi ostali da kao pripadnici župskih zajednica i vjerskih zajednica dolaze družiti se, slaviti, upoznati Boga i samog sebe. Zato znam da ispred mene stoji hrvatska katolička mladež koja želi da je se kao takvu prepozna. Takvima vas i ja prepoznajem i govorim vam dobrodošli. Što mogu poručiti, doli ponoviti geslo našeg susreta "Na slobodu pozvani" – kazao je biskup Uzinić.

 

 

 

 

- Bog nas nije stvorio kao robove, On nas uvijek ljubi, ne pamti naše grijehe, sve oprašta i zaboravlja. On nas ljubi neovisno o tome kakvi smo, i uvijek nas iznova oslobađa. Isus nikoga ne prisiljava na vjeru, ali uvijek nudi sebe.
 

 


On vas je oslobodio i darovao vam slobodu za dobro, iskoristite je - poručio je biskup okupljenima. Pozvao je mlade da na svijet i na Crkvu ne gledaju kao na nešto tuđe, već da prepoznaju svoju ulogu aktivnih članova društva i Crkve, dok je biskupe i svećenike pozvao da širom otvore vrata laičkom angžmanu mladih. "Pozvani ste biti odgovorni članovi svog društva, onako kako je Krist to učinio - naglasio je dubrovački biskup uz poruku mladima: 'Hrabro!'

 

 

 

Naglašavaju kako na slobodu može pozvati samo Krist koji je čovjeka učinio slobodnim, istaknuo je značaj četiriju dimenzija odnosa čovjeka prema Bogu, prema bližnjima, samom sebi i prirodi koja ga okružuje:

 

 

 

- Važna je i uključenost u društvenu zajednicu. Mladi, budite zainteresirani za društvene procese u koje se trebate aktivno uključiti. Morate preuzeti odgovornost za ovo društvo. Ne čekajte da vam drugi osiguraju bolji život. Ne vjerujte onima koji kažu da u ovoj zemlji nema perspektive. Uključite se u udruge gdje ćete radosnu kršćansku vijest prenijeti u društvo, bez nasilja i želje da se učini nešto protiv nekoga, bez obzira koje je pripadnosti. Pozvani ste biti odgovorni članovi društva, a ne prepuštati život u ruke onoga tko vam ne želi dobro – rekao je dubrovački biskup msgr. Mate Uzinić.

Vezane vijesti

Nakon dubrovačkog slavlja hrvatska katolička mladež 2017. se okuplja u Vukovaru

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja