Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Okrugli stol o PR profesiji: Je li zapošljavanje glasnogovornice u Općini Župa transparentno?

29.04.2014.


Okrugli stol „PR - stanje profesije (Je li južnije i tužnije?!)“ održan je u organizaciji Dubrovačke podružnice HUOJ-a u Festivalskoj palači Dubrovačkih ljetnih igara.

 

 


Sudionici okruglog stola su bili predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić, savjetnica za informiranje i odnose s javnošću Hrvatske kontrole zračne plovidbe Marina Halužan,  ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović,  zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Davorko Obuljen te GO SDP-a Dubrovnik Mladen Gojun.

 

 


Na početku rasprave o stanju struke odnosa s javnošću predsjednica HUOJ-a Aleksandra Kolarić  održala je prezentaciju u kojoj je govorila o rezultatima ispitivanja unutar članova ove PR udruge. Tako je utvrđeno kako u PR struci dominira ženski spol i rana srednja dob djelatnika. Čak 96 posto članova ima završen fakultet, a dvije trećine radi više od pet godina u struci. Struka je visoko centralizirana jer čak 72 posto djelatnika u PR-u radi u Zagrebu. Od smjera obrazovanja i dalje dominira novinarstvo, pa je tako 45 posto članova imalo novinarsko iskustvo. Ta brojka ima trend smanjenja.

 

 

Navodeći kako 47 posto članova misli da struka PR napreduje u Hrvatskoj, Kolarić je dodala kako reputacija PR-ovaca „nije bajna“. To potvrđuje i činjenica da svega 21 posto ispitanika smatra kako je reputacija PR-a bolja danas nego prije tri godine. PR-ovcima je, navela je Aleksandra Kolarić, naštetila afera s „FIMI Media“, iako je bila riječ o marketinškoj agenciji, a ne PR. Kod zastupljenosti programa  OSJ najvažnijim i najzastupljenijim ocijenjeni su odnosi s medijima.

 

 

 

Marina Halužan održala je prezentaciju o obrazovanju i zastupljenosti PR-a u državnoj upravi, a nakon toga su sudionici okruglog stola govorili o stanju PR-a u kulturi, politici i gospodarstvu. Ivana Medo Bogdanović govorila je o PR-u u kulturi i njegovom utjecaju na donošenje odluka, Gojun je govorio o angažmanu struke PR-a u SDP-u na prošlim lokalnim i unutarstranačkim izborima.

 

 

 

Tako je zaključio kako stranka u kampanji nije angažirala nikoga od PR stručnjaka, što je za rezultat imalo „da kampanje nije ni bilo“, ali je dodao kako je on koristio struku PR-a u unutarstranačkim izborima na kojima je postao predsjednik dubrovačkog SDP-a.

 

 

 

Obuljen je govorio o korištenju PR-a u hotelskoj grupaciji Hoteli Maestral te o političkom PR-u u županijskim kampanjama kojima je HDZ dva puta za redom ostvario sve bolji i bolji rezultat.

 

 

 

Također, bilo je govora i o situaciji s PR-om na dubrovačkom području, kao i o transparentnosti zapošljavanja na mjesto PR-a, a kroz pet posljednjih slučajevan na području Županije - u gradskim tvrtkama „Vodovod“, „Vrtlar“ i „Dubrovački muzeji te u Općini Župa dubrovačka i Gradu Korčuli. Isto tako, govorilo se o činjenici i razlozima zašto vodeće tvrtke na jugu države i dalje nemaju zaposlenika za PR.

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja