Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

U Zadru otvoreni Dani hrvatskog turizma

24.10.2013.


U Zadru su otvoreni Dani hrvatskog turizma. Na otvorenju su okupljene sudionike pozdravili župan Zadarske županije Stipe Zrilić, direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić te ministar turizma Darko Lorencin, koji je i otvorio skup.

On je istaknuo kako je 2013. godina bila godina promjena, godina ulaska Hrvatske u Europsku uniju i godina u kojoj je prvi puta Sabor RH usvojio Stratetgiju razvoja turizma RH do 2020.

-  Naš je cilj jasan – do 2020. godine biti jedna od 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta, a sve uz pomoć novih investicija koje će stvoriti nova radna mjesta te generirati dodatnu potrošnju. Kako bismo išli prema naprijed, moramo stvoriti nove motive dolaska, nove sadržaje, koji će privući one turiste koji do sada nisu dolazili u Hrvatsku. Moramo postati puno više od destinacije sunca i mora, a za to nam se posebna prilika otvorila pri stupanju u Europsku Uniju.“ Ministar je takoder naglasio kako je turistička 2013. bila vrlo uspješna godina, te čestitao svima koji su doprinijeli njenoj kvalitetnoj pripremi i realizaciji. „Koristim ovu priliku još jednom čestitati svim turističkim djelatnicima na strpljenju i trudu koje su uložili u relizaciju ove turističke godine. Svako od nas, kao turistički djelatnik, ima doticaj s turistom te moramo učiniti sve kako bi se u našoj domovini osjećali dobro došlima. Lijepa priroda, bogato kulturno naslijeđe nisu dovoljni, ali uz osmijeh i tople riječi, Hrvatska postaje sasvim druga priča. Vjerujem kako ćemo i na ovim Danima hrvatskog turizma konstruktivnim dijalogom, izmjenom informacija i ideja stvoriti temelj za još bolju suradnju za sljedeću godinu, jer jedino sinergijom privatnog i javnog sektora možemo kvalitetno upravljati investijama, edukacijama, implementacijom strateških dokumentata te općenito razvojem turističke djelatnosti, rekao je Lorencin.

Direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić naglasila je:

 - Uspjeh ove sezone rezultat je predanog rada svih turističkih djelatnika te vam ovom prilikom čestitam na tome. Ostvaren porast turističkog prometa u 2013. godini nije samo zadovoljio, već je i premašio predviđanja European Travel Commissiona, što dodatno potvrđuje značaj i perspektive turizma za cjelokupnu budućnost Hrvatske. Isto tako, pred sve nas postavlja nove izazove, kojima ćemo, temeljem postavljenih strateških odrednica, provedenih koraka vezanih uz naš cjelokupan sustav, ali i ciljanu razradu unutar svakog pojedinog segmenata, od kreiranja turističkog proizvoda ili usluge, do promocije, spremno s puno energije znati odgovoriti.“

Dani hrvatskog turizma održavaju se u organizaciji Ministarstva turizma, uz suorganizaciju Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije.

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja