Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

HOROSKOP: Svi znaci Zodijaka pod istim krovom

30.04.2014.


Zamislite jednu veliku kuću i u njoj 12 ljudi. Svatko od njih je pripadnik drugog znaka u horoskopu. Pogledajmo tko bi tu kuhao, tko čistio, tko bio na katu, a tko u prizemlju. Neki bi uživali u punoj kući, a neki jedva čekali šmugnuti.

 

 

 

Osoba koja svima u toj kući govori šta treba raditi, koju svi pitaju za mišljenje, je u znaku Ovna. Voli voditi glavnu riječ, ali kada se povuče, onda niko ne smije s njima dijeliti sobu, njihov mir i intimu. U suprotnom će biti veoma nervozni.

 


Kulinarski majstor je u znaku Bika. Osim što voli i zna kuhati, ta osoba je odlična i za vođenje kućnog budžeta. Ostali ukućani mogu slobodno je pitati za savjet u vezi sa štednjom i pravilnom raspodjelom prihoda. Voli i zapjevati, slušati glazbu i spada među veselije osobe u kući.
 

 

Ako se pitate tko to dovlači knjige u kuću, a pola i ne pročita, znajte da to radi Blizanac. Bez obzira na to, slobodno ga pitajte sve što vas zanima - uvijek ima rješenje, informaciju, najnoviju vijest. Kada poželite društvo za brbljanje uz kavicu, trač partiju, računajte na Blizanca.
 

 

Pred ogledalom je Rak. Ali i s krpom u ruci jer uvijek ima nešto za obrisati, srediti. Najprije sredi  sebe, a onda i kuću. Voli ići u kupovinu namirnica, voli svima biti mama, brinuti i oko onoga gdje nema mjesta za brigu.
 

 

Ako se želite uvalitiu fotelju, morate ljubazno zamoliti Lava da malo ustane odatle. To je osoba koja obožava čitati ili gledati filmove. Voli i provod, zato kada ustane iz fotelje, kreće zabava u kući! Prepustite Lavu sve kućne svečanosti, proslave... ali mu nemojte naređivati. Ta samostalna osoba nije baš najvrjednija u kući, ali kada uzme nešto uraditi, to će učiniti najbolje što može.
 

 

O higijeni u kući najviše brine Djevica. Mada, ostale ukućane može i iznervirati jer ih stalno opominje na nezavršene obaveze. Neka se ljute, da nije Djevice mnogi u kući ne bi znali ni koji je dan, niti koji mjesec u godini! Ova osoba će se predano baviti i kućnim računima, te popisom za kupovinu.
 

 

I Vaga pomaže u čišćenju, ali samo kad ima vremena, jer uvijek mora ići na neki sastanak, poslovni ili ljubavni, uvijek je zauzeta ili se bavi umjetnošću. Cijela kuća mora biti po njenom uređena, ali to drugima neće smetati jer Vaga ima visoke estetske standarde i kuća će uvijek biti lijepa i čista. Na Vagu računajte i kada u kući dođe do svađe – zna kako diplomatski riješiti konflikt. Stalno se zalaže za kompromis.
 

 

Škorpion se, uz Raka, najviše nervira ako nije sve po njegovom. Ova osoba mora imati sobu samo za sebe, sa roletnama. I nemojte je buditi prije nego što sama odluči ustati se iz kreveta. Također, ne zapitkujte mnogo, ne voli da drugi znaju gdje je i s kime bila, što radi, čime se bavi. Izbaci smeće i pomogne u čišćenju kuće, ali vikendom. Njen novac je samo njen i ne voli zajednički život, osim s partnerom.
 

 

Strijelac ide u potkrovlje, voli dugo spavati, pa je izoliran od drugih. Može se složiti s bilo kim u kući i on je taj koji donosi društvene igre i gleda da svi budu veseli i sretni. Mada, on nikad nije tu i bježi od bilo kakvih konflikata jer ne želi trošiti energiju na rasprave.
 

 

Jarac je taj koji zahtijeva poštivanje kućnog reda i ne voli buku i galamu. On smatra da se sve mora odraditi na vrijeme. Ide na posao svakog dana, ne kasni i očekuje mir i tišinu kad se vrati kući. Sve mora biti po nekom ustaljenom rasporedu.
 

 

Vodenjak se trudi nikome ne smetati, radi sve kućne poslove, ali samo kad nije za kompjuterom ili na Internetu. Voli se družiti, uvijek ima dosta prijatelja oko sebe. Nema ustaljeni ritam života. Voli pomoći drugima, ukućani se rado s njim druže. Ne ulazi u konflikte, ne zaviruje u tuđi život.
 

 

Riba bira sobu pored kupaonice, da može brže stići na red za tuširanje. Pravi lom po cijeloj kući. Neuredna je. Mada, uvijek je tu za pomoć prijateljima. Voli spavati zbog čega ih ostali ukućani rijetko viđaju.
 

 

Ako kuća nema dovoljno soba za sve, onda cimeri mogu biti: Ovan, Blizanac, Lav, Strijelac i Vodenjak, Bik, Rak, Djevica, Jarac i Riba, Škorpion i Vaga.

U prizemlju bi trebali biti Ovan, Bik, Blizanac, Rak, Lav i Djevica, a na katu ili u potkrovlju: Vaga, Škorpion, Strijelac, Jarac, Vodenjak i Ribe.

 

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja