Četvrtak, 27. siječnja 2022.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Šutalo i Dobud najbolji sportaši Županije, Kušelju nagrada za životno djelo

12.05.2014.


Najbolji sportaši Dubrovačko-neretvanske županije u protekloj godini su judašica JK Dubrovnika Ivana Šutalo i vaterpolist Jug CO Nikša Dobud, dok je najboljim treneroma  proglašen  Veselin Đuho. Šutalo je u 2013. godini osvojila niz međunarodnih turnira, postala mlađa seniorska i juniorska prvakinja Hrvatske, as reprezentacijom je osvojila broncu na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Dobud je kao kapetan momčadi postao prvak Hrvatske s Jugom, a s reprezentacijom dohvatio broncu na Svjetskom prvenstvu i zlato na Mediteranskim igrama.

 

 

Njima su nagrade uručene na današnjoj svečanosti u atriju palače Sponza koju je u povodu Dana Županije organizirala Zajednica sportova Dubrovačko-neretvanske županije na čelu s predsjednikom Brankom Bazdanom.

 

 

Nagrada za životno djelo dobio je dugogodišnji plivački i vaterpolski djelatnik iz Cavtata Petar Kušelj. On je radni vijek proveo kao profesor tjelesnog odgoja, a uz njegovo ime mogu se povezati mnoga vekika imena hrvatskog vaterpola poput Vezilića, Savinovića, Sukna. Osnovao je Plivački klub Cavtat, nastupao za VK Gusar, kao trener radio u Jugu, Jadranu HN i Cavtatu.  Aktivno sudjeluje u svim sportskim događanjima Cavtata, a za svoj rad primio je mnoga priznanja i nagrade.

 

 

Najbolja ekipa su plivačice PK Jug koje su ovjile zlato na B prvenstvu Hrvatske, a najboljom momčadi proglašen VK Jug. Najveće nade u sportu su Maja Žderić 16-godišnja karatistica iz Metkovića koja je kadetska prvakinja Dalmacije i Matej Metković iz Dubrovnika 19-godišnji veslač VK Neptun koji ima broncu na Europskom juniorskom prvenstvu. Nagradu za obljetnicu kluba dobio je Vaterpolo kluba Vela Luka, zatim. Košarkaški savez DNŽ kao najbolji savez jer je u 2013. bio domaćin svim nacionalnim selekcijama te je najboljim trenerom proglašen Veselin Đuho i to za osvojeno Prvenstvo s Jugom.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Zbog Facebook komentara protiv policije, Dubrovčanin zadržan na granici kako bi mu uručili prekršajnu prijavu
ŽUPANIJA: Ne planira se izgradnja još jedne škole u Župi
Nemojte je bacati: Evo za što sve možete iskoristiti koru od naranče


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja