Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Blagoslov za obitelj Delalija u Čepikućama

13.05.2014.


Na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića u ponedjeljak, 12. svibnja u Čepikućama u Dubrovačkom Primorju blagoslovljena je obiteljska kuća obitelji Delalija, za čiju obnovu i dogradnju se, uz pomoć dobrih ljudi, pobrinuo Caritas Dubrovačke biskupije. Dom obitelji Delalija blagoslovio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a nazočni su bili i upravitelj župe fra Luka Zorić, ravnatelj Caritasa mr. don Robert Čibarić i predsjednik Caritasa mons. dr. Petar Palić.

 

 

 

 

Biskup Uzinić zahvalio je dubrovačkom Caritasu, kao i svima koji su pomogli istaknuvši kako je ovo  poticaj za pomaganje i drugim potrebnima i širenje dobra među ljudima. Blagoslivljajući obnovljenu kuću poželio je da mir Gospodnji ostane u ovoj obitelji jer će on biti pravi izvor blagoslova, puno važniji od ovog materijalnog. Gospodin će ih krijepiti i hrabriti u svim problemima i životnim poteškoćama, a radostima koje imaju dat će posebnu snagu, istaknuo je.

 

 

 

 

 

Ravnatelj Čibarić je podsjetio na tijek događanja vezanih uz obnovu ove kuće naglasivši kako su ga se dojmili svi dobri ljudi u Dubrovniku koji su se rado angažirali oko pomoći ovoj obitelji, od poduzetnika, klapa i medija do djece u vrtiću u Lapadu koja su također prikupila novčanu pomoć. Oko trećine ukupne cijene darovala je skupina poduzetnika iz Dubrovačkog primorja koji su obitelji Delalija darovali prozore za otvore na kući, a koji su riješili problem vlage u kući.  Cijela akcija je, naime, poduzeta kako bi se otklonio veliki problem vlage u obiteljskoj kući i zaštitilo zdravlje djece, a i ostalih ukućana. Caritas je tako organizirao izmjenu oluka, stavljanje PVC prozora, te kompletnu dogradnju jedne sobe za djecu koju je opremio namještajem. To sve ne bi bilo moguće bez spremnosti na pomoć pojedinih poduzetnika i tvrtki kao što su tvrtke „Gradimat“, „Feal“ i „Frendy“ te skupine poduzetnika iz Primorja.

 

 

 

Uz predstavnike Općine Dubrovačko Primorje radosnom činu blagoslova i završetka radova bili su nazočne i članice Udruge „Blage ruke“ koji svojim djelovanjem pomažu potrebitima u Dubrovačkom primorju.

 

Angelina Tadić 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja