Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica Vladi: što planirate s 120 milijuna eura koje EU daje za mlade nezaposlene?

25.10.2013.


Prema nacrtu EU proračuna za slijedećih sedam godina Hrvatskoj je namijenjeno čak 60 milijuna eura u sklopu programa Jamstva za mlade, a najmanje još toliko sredstava će biti dostupno iz Europskog socijalnog fonda, što kazuje da će Hrvatska imati na raspolaganju više od 120 mil. eura samo za rješavanje problema nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj.

„Očekujem od Vlade da se ozbiljno uhvati u koštac s ovim najvećim problemom u Hrvatskoj i da dosljedno implementira instrumente koje nam je osigurala EU. Poznato je da Vlada ima problema sa povlačenjem sredstava iz fondova EU, pa me zanima kako Vlada planira povući više od 120 milijuna eura koje je EU namijenila za mlade nezaposlene u Hrvatskoj i osigurati posao za 104 774 mladih do 29 godina koji su danas na burzi rada?“ pitala je Šuica.

Situacija u EU nikada nije bila kaotičnija kada se radi o mladim i nezaposlenima, a RH je na trećem mjestu te neželjene ljestvice, veću stopu nezaposlenosti mladih od Hrvatske u EU ima samo Španjolska i Grčka.

Da bi se dala dužna pozornost ovoj temi konferencija pod nazivom „Kako pomoći mladima da dođu do radnog mjesta?“ održat će se u siječnju 2014. u Bruxellesu, a potom i u Hrvatskoj, u organizaciji ureda zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice.

„Na Vladi RH je da pripremi projektnu dokumentaciju za povlačenje sredstava. Sugerirala bih Vladi da zbog dramatične situacije čak i poveća udio novaca koji iz relevantnih fondova može alocirati za pitanja nezaposlenosti. Prijeti nam da dobijemo nezavidnu titulu europskog rekordera u nezaposlenosti mladih, i to se pod svaku cijenu treba spriječiti,“ zaključila je Šuica.

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja