Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Caritas u suradnji s trgovinama – kupi i stavi u košaru, što je najpotrebnije

20.05.2014.


Caritas Dubrovačke biskupije uplatit će po 25 tisuća kuna Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije i Požeške biskupije, kao i Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije i Banjalučke biskupije te 30 tisuća kuna Caritasu Beogradske nadbiskupije, priopćio je  ravnatelj Caritasa Dubrovačke biskupije mr. don Robert Ćibarić.

 

 

 

S obzirom na brojne upite građana o tome hoće li Caritas Dubrovačke biskupije, uz novčanu pomoć koju tijekom dvije nedjelje skuplja po župama, organizirati i prikupljanje hrane i odjeće za stradalnike od poplava iz Caritasa obavještavaju:

 

 

Caritas Dubrovačke biskupije u organizaciji sa facebook grupom "Dubrovnik za obitelji pogođene poplavama", Gradom Dubrovnikom i županijom Dubrovačko - neretvanskom organizira prikupljanje materijalne pomoći za nastradale u poplavama u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

 

 

 

 

VRIJEME I MJESTA PRIKUPLJANJA HUMANITARNE POMOĆI
 

 

Mjesto prikupljanja će biti u Gospinu Polju u utorak, 20. i srijedu, 21. svibnja u vremenu od 9 do 20 sati. Pored Gospina Polja organizirana su i slijedeća sabirna mjesta: župa sv. Marije Magdalene u Mandaljeni u Župi dubrovačkoj, Dom kulture Gruda u Konavlima, župa sv. Vlaha u Janjini na Pelješcu, u prostorijama JVP Mljet u Babinom Polju i Goveđarima.

 

 

 

 

 

MOŽETE KUPITI I OSTAVITI ARTIKLE I U TRGOVAČKIM LANICIMA
 

 

 

Caritas je u suradnji s trgovačkim lancima Pemo, Tommy i Konzum dogovorio da u njihovim prodavaonicama budu košare u koje će kupci moći za potrebite ostaviti hranu i higijenske potrepštine. To se može učiniti u obje prodavaonice Tommija, u Konzumovim prodavaonicama u Lapadu (semafori), Marini, Kuparima, Ilijinoj glavici i na Pločama, te u Pemo Centru i u njegovim prodavaonicama u Solitudu, Močićima, Grudi i Čilipima.

 

 

 

 

ŠTO DONIJETI?
 

 

 

U razgovoru s Caritasima u poplavljenim područjima dubrovački Caritas se raspitao o konkretnim stvarima koje su ljudima koji su pogođeni poplavama najpotrebnije. Među njima su: analgetici (kafetin, neofen, andol i sl.), zavoji, gaze, inzulinske trake, antiseptici - gelovi, maramice, pelene - za djecu i odrasle, higijenski ulošci za žene, dezifenkcijska sredstva (domestos, sanitar i sl.), deterdženti za pranje posuđa, paste i četkice za zube, deke – pokrivači, madraci - za ljude koji su smješteni po dvoranama, vreće za spavanje, voda u bocama, gotova hrana - konzerve i slično.

Iz Slavonije su dodatno zamolili da im se pošalju alati, kariole, lopate, gume, gumene čizme.

 

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja