Srijeda, 26. siječnja 2022.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavoski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

Pametne cavtatske glave

25.10.2013.


"Pametna pitanja za pametne glave" zabavno je edukativna emisija Hrvatskog katoličkog radija. Namijenjena  je učenicima šestih razreda svih osnovnih škola iz svih krajeva Lijepe naše - od Preloga na sjeveru do Grude  na jugu i od Vukovara na istoku do Umaga na zapadu. Ove školske godine odlučili su se uključiti i cavtatski šestaši i pokazati svoje znanje iz vjeronauka, povijesti, geografije i književnosti. Ekipu čine Iva Orepić, Luka Rokolj, Ivo Baule, Nikša Kovačić i vjeroučiteljica Ivana Podnar.

Sudjelovali su  u prvom natjecanju s ekipom osnovne škole Vladimir Gortan iz Rijeke. Kviz se sastojao od tri dijela. Prvi dio – Slušaj tvrdnju pozorno, odgovori s - točno ili s - netočno! Svaka ekipa dobila je dvije tvrdnje i trebala je odgovoriti jesu li one točne ili ne.
Drugi dio – Tri netočnosti tražimo i ispravljamo! Svaka ekipa dobila je jednu Biblijsku zgodu u kojoj je tražila, i kad ih je pronašla, ispravila tri netočnosti. Biblijske zgode bile su vezane uz evanđelja proteklih nekoliko nedjelja.
Treći dio – Odgovore znamo – asocijaciju otkrivamo! Postavljali smo tri pitanja, a točni odgovori na ta tri pitanja asocirali su natjecatelje na konačan odgovor – svaka ekipa dobila je po jedan zadatak. Cavtatski šestaši poručuju kako nije bilo lagalo, ali da su u zadnjem času uspjeli odgovoriti točno i time osigurati mjesto u drugom krugu natjecanja.

Najčitanije (7 dana)

Zbog Facebook komentara protiv policije, Dubrovčanin zadržan na granici kako bi mu uručili prekršajnu prijavu
ŽUPANIJA: Ne planira se izgradnja još jedne škole u Župi
Nemojte je bacati: Evo za što sve možete iskoristiti koru od naranče


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja