Ponedjeljak, 26. veljače 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Županija info /    Sve vijesti iz rubrike info

Mladi, javite se za praksu u Bruxellesu

27.05.2014.


Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna razvojna agencija DUNEA pozivaju mlade s područja naše županije da se prijave za praksu u  Bruxellesu. Sve potrebne informacije i linkovi mogu se pronaći na stranicama DUNEA-e, DNŽ i Ureda u Bruxellesu, kao i na internet stranici projekta http://www.ybbregions.eu.org/. Zainteresirani se trebaju prvo registrirati na službenoj stranici i popuniti sve tražene podatke jer će se pozivi za sudjelovanje slati prema iskazanom interesu.

 

 

Naime, Županija dubrovačko-neretvanska partner je u novom projektu ''Regije u Bruxellesu za mlade'', koji je nastao u suradnji s regijom Abruzzo (Italija), Lubuskim vojvodstvom (Poljska) i Prešovskim krajem (Slovačka), odobren i sufinanciran od strane Europske Komisije kao dio programa “Mladi na djelu”. Projekt je, s hrvatske strane, pripremala Regionalna razvojna agencija DUNEA.

 

 

Već tri godine Dubrovačko-neretvanska županija i DUNEA provode program prakse za mlade iz županije te je kroz Uredu DNŽ u Bruxellesu do sada prošlo 20 mladih. To je prepoznala i Europska unija, pa je ovaj novi projekt nastavak dosadašnjih aktivnosti.

 

 

Svaka od uključenih regija želi svojim mladima osigurati jednaku platformu za suradnju sa sjedištem u Bruxellesu, kao jedinstven ponuđač neformalnih izvora obrazovanja i drugih mogućnosti. Projekt ima za cilj poslati 80 mladih iz regija partnera u Bruxelles, u vremenskom okviru od 24 mjeseca. Projekt je započeo 1. svibnja 2014. kombinirajući dvije aktivnosti programa ''Mladi na Djelu'': Europsku volontersku službu i transnacionalnu razmjenu mladih.

 

 

Korisnici ovog izvanrednog iskustva učenja bit će, za Europsku volontersku službu, izabrani među mladima u dobi od 18 do 30, a za transnacionalnu razmjenu mladih, između  zaposlenih i nezaposlenih mladih u dobi od 18 do 25 godina. Odabranim kandidatima bit će pokriveni troškovi hrane i smještaja, kao i putni troškovi.

Najčitanije (7 dana)

Teška prometna na Mišićima
ELEKTROJUG: Gdje u Župi u četvrtak nema struje
FOTO: Dubrovčani dočekali svoje zlatne vaterpoliste


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja