Četvrtak, 27. siječnja 2022.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavoski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

FOTOGALERIJA: Đir Konavlima župskih i konavoskih osmaša - Zdrav za 5

27.05.2014.


Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije, kao regionalni koordinator druge komponente projekta „Zdrav za 5!”, u suradnji s Policijskom upravom Dubrovačko-neretvanske županije, Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Dubrovačko-neretvanske županije, organizirao je edukativno-rekreativni izlet za učenike osmih razreda Osnovne škole Župa dubrovačka, Osnovne škole Cavtat i Osnovne škole Gruda.

 

 

 

Nacionalni projekt "Zdrav za 5!" provode zajedno Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske s ciljem prevencije ovisnosti o alkoholu, drogama, igrama na sreću te podizanja razine svijesti kod mladih o važnosti usvajanja zdravih životnih navika aktivnim boravkom u očuvanoj prirodi.

 

 

Izlet je započeo posjetom Đurovića špilji gdje su mladi imali priliku saznati o zanimljivostima iz svijeta speleologije i biospeleologije te o bogatstvu podzemne faune čija je raznolikost na području Dubrovačko-neretvanske županije poznata u Hrvatskoj, a i šire. Izlet se nastavio u zaštićenom značajnom krajobrazu Konavoski dvori gdje su mladi mogli na primjerima obnovljene mlinice i stupe prepoznati važnost očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti. Upoznali su se s posebnostima zaštićenih dijelova prirode, zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama te staništima na području Općine Konavle, a uz legendu o rijeci Ljutoj saznali su o izvorištima vode za piće na ovom području i o značaju očuvanja kvalitete izvorske vode. Posjetom Kojan Koralu susreli su se s konjima, saznali puno zanimljivih činjenica i o brizi prema tim plemenitim životinjama. Na kraju je uslijedio najviše iščekivani dio izleta, posjet adrenalinskom parku Cadmos Village.

 

 

U realizaciji ovog izleta pomogli su Općine Župa dubrovačka i Konavle, Zračna luka Dubrovnik, turistički obrt „Mlin“ Iva Đivanovića, jahaći centar Kojan Koral i Adrenalinski park Cadmos Village.

Najčitanije (7 dana)

Zbog Facebook komentara protiv policije, Dubrovčanin zadržan na granici kako bi mu uručili prekršajnu prijavu
ŽUPANIJA: Ne planira se izgradnja još jedne škole u Župi
Nemojte je bacati: Evo za što sve možete iskoristiti koru od naranče


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja