Četvrtak, 20. siječnja 2022.


Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Zanimljivosti /

13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj

31.05.2014.


Američki news portal Huffington Post ove je godine već nekoliko puta, i više od drugih stranih medija, u svojoj podrubrici Travel hvalio i preporučivao Hrvatsku i njena odredišta, a u istom stilu nastavlja i u najnovijem ovotjednom članku na tom portalu pod naslovom "13 razloga zašto pobjeđujete u životu ako ste u Hrvatskoj".

 

 

U tom članku autorica Kate Aulette predstavlja 13 hrvatskih odredišta koje bi trebalo posjetiti da bi se osjećali pobjednički u životu, ističući u uvodu da Hrvatska među brojnim drugim destinacijama 'totalno pobjeđuje' s prekrasnim krajolikom, 'šik' morskim gradovima i lukama, nacionalnim parkovima koji ostavljaju 'bez daha' i otocima za zabavu i uživanje.

 

 

Izbor od 13 hrvatskih odredišta počinje opisom otoka Visa (odlično vino, plodovi mora, priroda), Krka (netaknute plaže, divna hortikultura, puno aktivnosti) i Hvara (najsunčaniji, najluksuzniji-super jahte i dosta posjećen otok), koje slijedi Dubrovnik (bogata povijest, odlična hrana i krajolik; tko ga ne bi volio?) i njegovi 'ljupki' botanički vrtovi Trsteno.

 

 

Potom izdvaja Plitvička jezera ('veličanstven park', 'suludo prekrasna voda' u kojoj nije dopušteno plivanje) te Istru ('nova Toskana', brežuljci i mjesta uz more, ukusna hrana) i u njoj Rovinj (ne smijete ga propustiti!), a onda 'odlazi' na plažu Zlatni rat u Bolu na otoku Braču (najpoznatija u zemlji, 'zapanjujuća'), Zadar ('sramota ako ga zaobiđete' jer ima predivnu arhitekturu, spomenike i staru jezgru) i na Elafitske otoke (nema automobila, a Lopud za 'pobjeći').

 

 

Prikaz završava Zagrebom ('grad u unutrašnjosti', umjetnost, pubovi i aktivnosti na otvorenom) te Mljetom (šumovit otok gdje je navodno sedam godina živio Odisej).

 

 

Zbog čestih ovogodišnjih, prilično pozitivnih objava o Hrvatskoj HuffPosta (skraćeno) u podrubrici Travel, Hina je provjerila u Glavnom uredu HTZ-a je li se na njihovom popisu stranih novinara, kojima u suradnji sa stranim predstavništvima suorganiziraju studijska putovanja po Hrvatskoj, nalazi netko iz tog medija.

 

 

Doznaje se da do sada nitko od njihovih autora nije u suorganizaciji HTZ-a bio u Hrvatskoj, ali da u ovom lipnju dolazi 'freelancer' Rupert Parker koji je specijalist za gourmet, gastro i enološke teme te će posjetiti Istru i o tome pisati 'za račun' britanske podružnice HuffPosta.

 

 

Uz to će, kako kažu u HTZ-u, kao član žirija sudjelovati i na međunarodnom festivalu turističkog filma "Zagreb Tour Film" koji će se održavati idući tjedan.

Najčitanije (7 dana)

Vozačici koja je skrivila prometnu na Mljekari policija uručila prekršajni nalog zbog više prekršaja
Ređenje imenovanog biskupa mons. Roka Glasnovića 22. siječnja u katedrali


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja