Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Linić: Može li na čelu SDP-a biti osoba koja se bavi prljanjem i eliminacijom članstva

31.05.2014.


Bivši ministar financija Slavko Linić izjavio je kako će se obratiti članovima Glavnog odbora na idućoj sjednici i izreći svoje mišljenje te time, rekao je, skinuti teret odgovornosti zbog toga što nije ranije progovorio o načinu na koji Zoran Milanović vodi SDP i Vladu.

 

 

 

 "Sigurno ću postaviti pitanje da li predsjednik stanke može biti osoba koja se bavi prljanjem članova stranke, koja svoj apsolutizam u upravljanju gradi na eliminaciiji članstva", kazao je Linić, koji i od članova Glavnog odbora očekuje da otvoreno kažu svoje mišljenje, za Hrvatski radio.

 

 

 

"Kako će se izjasniti pojedini članovi to je uvijek upitno. Dobar dio njih neće prihvatiti moje argumente, a dio će pokušati ocijeniti koliko je štetna promjena Milanovića jer ona ugrožava i koalicijsku vladu. Sve su to stvari koje jako dobro razumijem, ali ću skinuti teret odgovornosti jer nisam ranije pokušao reći da je ovakav način vođenja stranke nešto što nije nije SDP-ovski i demokratski. To je čista samovlada i totalitarizam, a ne demokracija i za to sebe smatram odgovornim", ustvrdio je bivši ministar financija.

 

 

 

Ocijenio je da će taj teret odgovornosti i dalje nositi ali i da ga imaju svi drugi u stranci koji će odlučivati na temelju onoga što je izrečeno.

 

 

 

Linić kaže kako nikada nije bio izbor Zorana Milanovića za ministra financija, već ga je premijer pozvao u vladu na zahtijev dijela starih članova, koji su ocijenili da je ugledan član stranke, puno zna o financijama, da može realizirati Program 21 i koji su znali da Linić kao SDP-ovac tu funkciju neće odbiti.

 

 

 

"Bio je to spoj neželjenog djeteta. Ja zaista nisam bio izbor Zorana Milanovića, ali sam dobio mandat zbog zahtijeva dijela članstva, a svoj sam posao obavljao neovisno o tome što nisam bio premijerov miljenik".

 

 

 

S druge strene, Linić kaže kako si ne predbacuje što je podržao Milanovićev izbor za predsjednika stranke 2007. godine. 
 

 

 

Milanović je, kaže, bio mlad, ambiciozan, dobar govornik, novo lice u politici i zbog toga mu se priklonio u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a. Dodaje, međutim, da tek kad čovjek dobije komadić vlasti, onda pokaže pravo lice, pa je danas razočaran jer je krivo procijenio Zorana Milanovića i dao mu svoju potporu.

 

 

 

Linić je rekao da bi najbolje rješenje za vladu, koaliciju, ali i građane, bilo novi mandatar. Ali, budući da je stranka podijeljena, drži da nije moguće ponuditi novog mandatara pa su onda rješnje prijevremeni izbori.

 

 

 

"Za SDP i koalicijske partnere, ali i za građane, najbolje rješenje bila bi vlada s novim mandatarom da ne gubimo vrijeme na izbore, ali procjenjujem da je nemoguće imati jedinstvenu stranku u rušenju predsjednika stranke."

 

 

 

Ukoliko pak dođe do njegovog izbacivanja iz SDP-a, Linić namjerava ostati nezavisni zastupnik. Kaže kako ga je "sam zaradio" i da mu SDP nije donio mandat, iako ga je omogućio mnogima. (Hina)

 

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja