Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Biskup Uzinić proslavio s nogometašima naslov prvaka

04.06.2014.


Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić susreo se s malonogometnom momčadi Župe sv. Petra u Dubrovniku u njihovoj župi u utorak 3. lipnja, te tom prigodom s njima proslavio i čestitao im na osvajanju Katoličke malonogometne lige Crkva u Hrvata, najvećeg neprofesionalnog malonogometnog natjecanja u Republici Hrvatskoj. Čestitao je svakom igraču osobno te im uručio prigodne poklone za njihov veliki uspjeh. To prilikom ih je potaknuo da ono što su činili na ovom natjecanju, pokušaju primijeniti na ono glavno prvenstvo koje je svima ponuđeno, a to je životno prvenstvo uz ostvarenje životne pobjede, te nastavio: „Naravno, bit će tu problema i poteškoća, ali važno je da dodajete drugima, da igrate od noge do noge i da slušate selektora, ali to više neće biti Marijan, nego Duh Sveti.“ Istovremeno, naglasio je da temelj Katolike malonogometne lige nije nogomet „nego ono što se događa oko nogometa“. Izrazio je radost da je ove godine u Dubrovačkoj biskupiji, zbog Godine mladih i Susreta hrvatske katoličke mladeži, to „okolo nogometa“ bilo veoma bogato, te izrazio nadu da će se to nastaviti i u godinama koje slijede. Posebno je naglasio da upravo sudionici KMNL-a imaju tu svoje mjesto i ulogu, a sve u svrhu „onih konačnih pobjeda kojima su ove samo simbolika“. Biskupu je u ime momčadi zahvalio Ivan Kalauz, a zahvalama se priključio i župnik don Ivica Pervan.

 

 

Katolička malonogometna liga Crkve u Hrvata značajna je malonogometna liga u kojoj sudjeluje ukupno nekoliko stotina ekipa iz biskupija u Hrvatskoj i susjednih zemalja (u nekim biskupijama i preko 50 ekipa), te je ukupan broj igrača koji sudjeluju čak nekoliko tisuća. Biti prvi među nekoliko stotina ekipa zasigurno je veliki uspjeh za jednu ekipu, što uspjeh Župe sv. Petra čini uistinu velikim. Riječ je o najvećem neprofesionalnom natjecanju u Hrvatskoj, no istovremeno sve se odigrava na visokoj razini: sude profesionalni suci, te se igra po međunarodnim pravilima. KMNL ima i svoje specifičnosti koje doprinose kulturi dijaloga i tolerancije koji nadilazi vjerske i crkvene okvire, te razvijanju sportskog duha, a zbog npr. neprimjerenog rječnika igrač dobiva kaznu od dvije minute izlaska iz igre, što ovu ligu čini posebnom, te od nje stvara duh koji bi mogao biti primjer i ostalim sportskim natjecanjima.

 

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja