Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTOGALERIJA: Dan župske škole – tko su najbolji učenici

06.06.2014.


Osnovna škola Župa Dubrovačka obilježila je Dan škole, te Dan zaštite okoliša i Eko dan-zdravi dan. Organizirano je niz događanja, natjecanjima, radionicama u kojima je sudjelovalo preko 250 učenika. U predvorju škole izloženi su učeničke radove i panoi.

 

 

Održana je prigodna svečanost u školi, koju su vodili  Lucija Bašić, Paula Gustin, Dominik Krmek i Matko Haičman. Sudjelovao je školski zbor, lijeričar Ivan Vukić,  ritmičke grupe prvašica, steperica drugih razreda te prvi javni nastup malih župskih tamburaša tamburaša. 

 

 

Podijeljene su diplome i pohvalnice za sva postignuća na školskoj razini, zatim na županijskim i državnim razinama, Lidranu i Klokanu. Posebnu zahvalu od kolega za predan rad i sudjelovanje u mnogobrojnim projektima primile su učiteljice Ivana Lujak i Davorka Bronzić te djelatnica škole Ana Miloslavić.  Posebno je nagrađen projekt "Ruka prijateljstva" koji je osmislila stručna služba uz veliku pomoć osmaša.  

 

 

Završni dio dodjela diploma bio je rezerviran za Školski sportski klub Brenum. Uz dodjele diploma najboljima, proglašena je najbolja sportska ekipa godine,a to su naše judašice, prvakinje Županije, viceprvakinje države.

 

 

Na kraju priredbe premijerno je prikazan film Kolarin koji se snimila filmska grupa pod vodstvom Mira Bronzića.  

 

 

Najboljim osmašem proglašen je  Bruno Lonza, učenik 8.c razreda.  - Bruno je zaslužio svoju titulu nizanjem odličnih uspjeha tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja, nizanjem uspjeha na predmetnim natjecanjima i sudjelovanju u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima, poručuju iz župske škole.

 

 

 

 

- U 08,00 sati istovremeno su započela tri događanja. Na plivalištu VK Gusara u Mlinima organizirano je natjecanje u udičarenju. U organizaciji nam je pomoglo Ribolovno društvo "Felun". Natjecatelji koji su bili najuspješniji dobili su pohvalnice, a svi natjecatelji su dobili od Društva na poklon dozvole za udičarenje.  Na drugoj strani Župe, na igralištu u Kuparima krenula su sportska natjecanja. 80-tak učenika  formiralo je ekipe pod voditeljstvo učitelja Antona Jurkić, Marija Miličića i Antuna Končića i natjecalo se u odbojci, košarci i nogometu. A oni koji su ostali u školskom dvorištu, dobili su zaduženje uređenja školskog vrta. U svrhu obilježavanja Dana zaštite okoliša, očistili smo dvorište, uredili razredne parcele i pokupili smeće oko zgrade, obavještavaju iz župske škole.

 

 

 

U 09,30 sati počele su radionice. Učenici 6. razreda krenuli su s učiteljicama hrvatskog jezika u razgledavanje Zavičajne kuće Mandaljena, dok su ostali učenici raspoređeni za sudjelovanje u radionicama. Radionica engleskog jezika i kviz znanja bili su rezervirani za osmaše, mladi istraživači bili su posvećeni kemiji i biologiji.  Na radionici geografije i povijesti održan je kviz znanja i natjecanje u igri koju svi volimo, "gradovi i sela". Radionica matematike bila je posvećena matematičkim zadacima koji zahtjevaju malo manje znanja, ali zato malo više razmišljanja, kombiniranja i logičkog zaključivanja.

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja