Na nedavnoj promociji tradicijskih proizvoda Dubrovačko-neretvanske županije sušene smokve predstavio je i župski OPG Jakobušić, Luka Jakobušića. Te župske smokve dobile su oznaku "Kvaliteta Dubrovnik-neretva rural". Postupak sušenja koji za svoj proizvod primjenjuje Luko Jakobušić, je definiran kao tradicijska tehnologija proizvodnje, standard koji će morati primijeniti svi proizvođači suhih smokava u županiji da bi njihov proizvod dobio oznaku "Kvaliteta Dubrovnik-neretva rural".
Inače, na toj promociji u dubrovačkom hotelu Lapad, predstavljeni su pršut, sir, mantala, suhe smokve, bruštulani mjenduli i arancini, koji su postupkom gospodarskog vrednovanja izdvojeni kroz projekt ''Razvoj agroturizama u DNŽ – identifikacija i komercijalizacija tradicijskih proizvoda na području županije''. Riječ je o projektu kojemu je bio cilj otkriti tržišno perspektivne, tradicijske proizvode na području županije te potaknuti i ubrzati njihovu komercijalizaciju. Nositelj projekta je Regionalna razvojna agencija DUNEA, a financiran je od strane Dubrovačko-neretvanske županije i Ministarstva turizma RH.