Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Ministar Loncin najavio podizanje boravišne pristojbe, za koju kaže da je najniža na Mediteranu

18.06.2014.


Ministar turizma Darko Lorencin najavio je kako će se novim zakonom o turističkim zajednicama promijeniti model financiranja turističkih zajednica, a planira se i podići boravišna pristojba koja će biti značajniji izvor prihoda za uspostavljanje destinacijske menadžment organizacije (DMO), posebice na lokalnoj i regionalnoj razini.

 

 

 

 

Hrvatska ima jednu od najnižih boravišnih pristojba na Mediteranu, a riječ je o namjenskom i korisnom prihodu za promidžbu i za razvoj proizvoda, izjavio je Lorencin nakon sastanka s direktorima turističkih zajednica i gospodarstvenicima Kvarnera. Najavio je kako bi Ministarstvo do kraja mjeseca moglo izići s prijedlogom povećanja boravišne pristojbe.


 

Rekao je da će novi zakon o turističkim zajednicama sadržavati model kojim će se stimulirati udruživanje turističkih zajednica, po marketinškoj osnovi, po zajedničkom proizvodu ili ako same zaključe da im to koristi. Govoreći o uspostavi destinacijskog menadžmenta, Lorencin je uz ostalo istaknuo i prilagodbu financijskog modela, odnosno decentralizaciju jednog dijela novca s nacionalne na županijsku razinu.

 

 Od sadašnjeg modela raspodjele, dodatnih pet posto se s državne razina skida u korist župnijske razine, rekao je dodavši da će i podjela rada biti puno jasnija i preciznija, na svim razinama.


 

 

Prihodi županijskih turističkih zajednica će doživjeti lijepi poticaj, jer će im ukupni prihodi narasti za 40 posto, budući da će umjesto 10 posto prihoda od boravišne pristojbe i članarine dobivati 15 posto, a do kraja mjeseca će se korigirati i boravišne pristojbe, pojasnio je.

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja