Srijeda, 17. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Djeca iz Slavonije u Dubrovniku i Župi

21.06.2014.


More prijateljstva naziv je programa koji drugu godinu za redom, na inicijativu Udruge pedagoga tehničke kulture, u Dubrovnik dovodi djecu iz Slavonije koja se bave nekim od tehničkih aktivnosti.

 

 

 

U Dubrovnik i Župu dubrovačku na druženje s dubrovačkom djecom dolaze djeca iz Vukovara, Vinkovaca, Andrijaševaca, Županje, Privlake, Cerna i Nuštra. Program traje od 20. do 26. lipnja, a započeo je danas druženjem u samostanu Svete Klare.

 

 

 

Djecu koja sudjeluju u programu "More prijateljstva" primio je pročelnik UO za obrazovanje, sport, civilno društvo i socijalnu skrb, Miho Katičić. Župan Nikola Dobroslavić također im je zaželio dobrodošlicu u  Grad te velike zahvale Robertu Čibariću i Caritasu Dubrovačke biskupije. Dječja gradonačelnica Vega Haklička i dogradonačelnica obratila im se sa par riječi dobrodošlice.

 

 

Nakon prijema organizirano je kupanje u bazenu hotela Astarea gdje će biti provedena i kontrola plivanja, a družit će se s članovima udruge Hvala što postojiš.

 

 

U nedjelju mladi gosti posjetit će dubrovački aerodrom gdje će uz pratnju Eugena Miljana, kontrolora zračne plovidbe, posjetiti toranj i vidjeti kako rade radari. Nakon toga posjetit će Đurovića špilju uz pratnju članova HPD Snježnica.

 

 

 

Osim posjeta Župi i Konavlima djeca će se upoznati i s Elafitima, posjetit će brojne dubrovačke muzeje, akvarij i kino, a jednu večer zabavljat će ih i nagrađivana dubrovačka klapa "Kaše", te će tu večer imat priliku naučiti razliku između slavonske i klapske pjesme.

 

 

 

Kako bi boravak slavonske djece protekao bez ikakvih novčanih briga pobrinuli su se: Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija, Općina Župa dubrovačka, Općina Konavle, Zajednica tehničke kulture Dubrovnik, Caritas Dubrovačke biskupije, Ženski đački dom, Elite travel i Kinematografi Dubrovnik.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja