Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Festival Midsummer Scene: San ljetne noći na Lovrijencu

24.06.2014.


San ljetne noći oduševio Dubrovnik! Poznati hrvatski i engleski glumci igraju jednu od najpoznatijih Shakespearovih komedija, a premijernom izvedbom kazališnog spektakla na engleskom jeziku Dubrovnik se priključio brojnim svjetskim destinacijama u proslavi 450. obljetnice slavnog engleskog pisca. Već tri dana koliko se prikazuje ovo djelo nema slobodnih ulaznica, a odlična prodaja najavljuje vrhunsku debitantsku sezonu Midsummer Scene.

 

 

 

«San je u ovom slučaju doista postao stvarnost. Prepun Lovrijenac i oduševeljena lica gledatelja dali su naslutiti da će u svojoj prvoj sezoni festival privući i više posjetitelja nego što smo očekivali. Glumci su zaista dali sve od sebe, a gosti su nasmijani do suza sretni odlazili kućama.» - izjavila je producentica Jelena Maržić.

 

 

 

Uprizorenje jedne od najljepših svjetskih komedija na prekrasnoj dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac predvodio je u glumačkoj i producentskoj ulozi Hrvat Filip Krenus koji se posljednjih godina etablirao kroz svoje kazalište u Londonu, a bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog kazališta Globe. U predstavi se odličnim umjetnikom pokazao i engleski glumac Dominik Golding poznat i po ulozi u hit tv serijalu Downton Abbey.

 

 

 

«Na kraju izvedbe svi smo plakali od sreće. Cijeli cast ima posebnu energiju i jednostavno na sceni se osjećaju kao da glume godinama zajedno. Taj se spoj prenio i u srca gledatelja koji su ostali oduševljeni!» - izjavio je režiser Gary Wright.

 

 

 

Shakespearovo djelo San ljetne noći izvodi se do 28. lipnja 2014. godine na jedinstvenoj ambijentalnoj pozornici – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac i to na izvornom engleskom jeziku. Ulaznice po cijeni 240, 190 i 140 kn mogu se kupiti online na www.midsummer-scene.com ili u TZ Grada Dubrovnika i Luži, kao i skoro svim dubrovačkim hotelima i agencijama, a u slučaju kiše predstava se igra u kazalištu Marina Držića u Dubrovniku.

 

 

Popularna komedija prikazuje se u sklopu novog dubrovačkog festivala Midsummer Scene pripremljenog pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja