Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

SLUŽBENO:Todorić kupio Mercator u okviru kojeg je i Getro

26.06.2014.


Konzorcij prodavatelja prodao je 53-postotni udjel u najvećem slovenskom trgovačkom lancu hrvatskoj tvrtki Agrokor, objavili su slovenski mediji. Službenu obavijest objavila je u ime konzorcija Pivovarna Laško na internetskim stranicama Ljubljanske burze, a obje strane su kao datum zaključenja transakcije prihvatile petak, 27. lipnja, navodi se u priopćenju.  

 

 


Agrokor je, kao i konzorcij prodavatelja, potvrdio da su svi uvjeti za realizaciju Ugovora ispunjeni i sukladno tome krenulo se u proceduru zatvaranja transakcije koja se očekuje tijekom narednih dana.
 

 

Prema neslužbenim informacijama  konačna cijena transakcije iznosi 172 milijuna eura, piše slovenski dnevni list Delo. 
 

 

Ugovor o prodaji potpisan je 14. lipnja 2013., a 28. veljače ove godine potpisan je aneks ugovora. U ugovoru i aneksu su, između ostaloga, navedeni uvjeti financijskog restrukturiranja Mercatora do 31. svibnja 2014. u 14 sati. Iako ti uvjeti u navedenom roku nisu ispunjeni, to nije utjecalo na valjanost ugovora, navodi se u priopćenju Pivovarne Laško.

 


Agrokor je 24. lipnja obavijestio konzorcij prodavatelja da otkazuje uvjete financijskog restrukturiranja duga. Time su, u skladu s potpisanim kupoprodajnim ugovorom i aneksom tog ugovora, ispunjeni uvjeti za zaključenje transakcije, zaključuje se u priopćenju.
 

 

Uz Pivovarnu Laško u konzorciju prodavatelju su Pivovarna Union, Radenska, Nova ljubljanska banka, Nova kreditna banka Maribor, Gorenjska banka, Banka Celje, Prvi faktor-Faktoring, Banka Koper i Hypo Alpe-Adria-Bank, NFD d.o.o, i NFD Holding.
 

 

Grupa Mercator objavila je, pak, danas da je na inicijativu Agrokora s potrebnom većinom svojih vjerovnika među bankama i leasing društvima potpisala memorandum o razumijevanju oko promjena financijske dokumentacije vezane za nedavno zaključeno financijsko restrukturiranje Grupe Mercator.
 

 

„Sporazum određuje poslovne uvjete provedbe financijskog restrukturiranja Grupe Mercator u slučaju da ju preuzme kompanije Agrokor. Stupa na snagu pod brojnim uvjetima, a među njima je i onaj da Agrokor u korist tvrtke Poslovni sistemi Mercator odobri i plati zajam u iznosu od 200 milijuna eura koji bi se upotrijebio za prijevremenu otplatu dijela zajmova koje je Grupa Mercator podigla kod banaka vjerovnica. Agrokor takav zajam mora potvrditi prije ili prilikom stjecanja većinskog paketa dionica društva Poslovni sistemi Mercator, a nakon preuzimanja obvezuje se da će glasati za pretvorbu spomenutog zajma u temeljni kapital, čime će se znatno smanjiti zaduženost društva Poslovni sistemi Mercator“, navodi se u priopćenju slovenske tvrtke.

 

banka.hr

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja