Četvrtak, 28. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Češka jedrilica se nasukala na otočić Proizd

27.06.2014.


Jučer ujutro, u 6.31 sati Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je obavijest od Pomorske policije o nasukanju jedrilice kod otočića Proizd, o čemu je u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Dubrovnik obaviještena nadležna Lučka ispostava Vela Luka, čiji su djelatnici na službeno plovilo primili policijske službenike te su isplovili prema poziciji nasukanja, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

 

 

 

 

Dolaskom na dojavljenu poziciju djelatnici Ispostave utvrdili su da se jedrilica naziva „Ecrou“ češke zastave, nasukala na hridi otočića Proizd u korčulanskom akvatoriju.

 

 

 

Jedrilicom je upravljao vlasnik P.W., češki državljanin kao jedini član posade, a djelatnici velolučke Ispostave i policijski službenici češkoga brodolomca uočili su neozlijeđenoga na hridima u blizini nasukane jedrilice.

 

 

 

Prema iskazu brodolomca nasukanje jedrilice dogodilo se 25. lipnja oko 18 sati zbog kvara pogonskoga stroja tijekom plovidbe unutar korčulanskoga plovnog područja, te je uslijed izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta pod udarima jakoga vjetra češka jedrilica bačena na hridi otočića Proizd, te je cijelom dužinom ostala ležati na stijenama otoka.

 

 

 

Nije uočeno onečišćenje mora u blizini mjesta nasukanja, a česki brodolomac je službenim plovilom prevezen u Vela luku gdje su djelatnici Ispostave od njega uzeli Izjavu i sastavili sastavili Zapisnik o ovoj pomorskoj nesreći, nakon čega je Čehu izdan nalog za komercijalno odsukavanje jedrilice, što su jučer, 26. lipnja u 19 sati obavili djelatnici tvrtke „SeaHelp“, koji su jedrilicu oteglili u remont, čime je ova akcija uspješno okončana.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
POTPISANO: Kreće rekonstrukcija župske škole
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja