Petak, 19. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

NESLUŽBENO: Župska škola dobija produženi boravak

01.07.2014.


U Osnovnoj školi Župa Dubrovačka uvodi se produženi boravak. To je neslužbena informacija o kojoj se već dosta govori posebno u prosvjetnim krugovima Župe i Dubrovnika. Nova zgrada župske škole odavno već ima kuhinju i sve ostale uvjete za kuhanje, što je jedan od bitnih preduvjeta za uvođenje produženog boravka za učenike. Navodno će dva razreda prvaša imati produženi boravak, a dva razreda po običnom programu. No, ovih se dana očekuje i službena potvrda.

 

 

 

 

Ta bi vijest itekako mogla olakšati život mnogim obiteljima iz Župe, posebno onima čija djeca odlaze u gradske škole upravo zbog produžnog boravka.

 

 

 

 

Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Župa dubrovačka spremne su financirati dio troškova za uvođenje produženog boravka u OŠ Župa Dubrovačka.

 

 

 

Još nedavno županijska pročelnica  za obrazovanje, kulturu znanost i sport Marijeta Hladilo je za zupskiportal.hr pojasnika kako OŠ Župa Dubrovačka treba izraditi prijedlog organizacije, izračun troškova te dogovoriti raspodjelu troškova izmedju roditelja, Škole, Općine i Županije. 

 

 

 

- Mogu reći da smo spremni, u skladu s proračunskim mogućnostima, sudjelovati u organiziranju i sufinanciranju dnevnog boravka u OŠ Župa Dubrovačka, kazala je Hladilo.

 

 

 

I načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli je kazao kako općinska uprava ima veliku želju da se taj projekt i ostvari.   

 

 

- I ove godine kao i predhodnih, župska škola, prijavila je Produženi boravak kao prijedlog programa javnih potreba u školstvu za proračun Općine 2014. godine. U spomenutom programu navedni su troškovi od 500 tisuća  kuna, pojasnio je Nardelli. Općina Župa dubrovačka, iako nije Osnivač a samim tim nije ni nadležna za potpuno financiranje ovog programa, ima veliku želju u skladu sa svojim mogućnostima pomoći da se isti ostvari.

 

 

 

Bitno je da se u dogovoru sa Županijom razradi organizacija i izračun konkretnih troškova, koji će se raspodijeliti između roditelja, Škole, Općine i Županije.  

Vezane vijesti

PRODUŽENI BORAVAK: Županija i Općina spremni financirati, a OŠ Župa treba pripremiti projekt

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja