Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Đuro Lonza gradskim vijećnicima: Groblje Dubac ima oko 90 posto zemljišta

07.07.2014.


Nakon parcelizacije područja na Dubcu predviđenog za izgradnju budućeg gradskog groblja, tvrtka Groblje Dubac doći će u posjed oko 90 posto zemljišta, a ostatak će biti pribavljen izvlaštenjem, rekao je to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Đuro Lonza, direktor tvrtke Groblje Dubac. Iznoseći izvješće o poslovanju tvrtke Groblje Dubac d.o.o. u 2013. godini, Lonza je dao pregled aktivnosti Uprave na poslovima pripreme i izgradnje novog groblja na Dupcu, zajedničkog projekta s Gradom Dubrovnikom  i  temeljnim pokazatelja poslovanja društva.

 

 

 

- Nismo zadovoljni rješenjem o izvlaštenju pa smo uputili žalbu i požurnicu, te još po jednu u lipnju i u srpnju. To je jedini legitimni put kojim možemo ići. Što se tiče ugovora oni su takvi jer nije došlo do parcelizacije zemljišta. Nakon parcelizacije će se znati čestice i nakon njih slijede ugovori o diobi. Što se tiče pristupne ceste, moramo čekati izvlaštenje kako bi se krenulo s daljnjim fazama projekta. Nije točno da je otkupljeno 40 posto ukupnog zmljišta, već oko 70 posto. Nakon parcelizacije doći ćemo u posjed oko 90 posto zemljišta a ostatak ćemo pribaviti izvlaštenjem. Što se tiče troškova 76 posto plaća Grad a 24 posto općina Župa dubrovačka,kazao je Lonza odgovarajući tako na pitanja gradskih vijećnika, u prvom redu nezavisnog Iva Gjaje, koji je rekao da se „projekt  ne odvija po dinamici koja je planirana, te kako se može čuti da je završetak neizvjestan, nije otkupljeno zemljište, već je u procesu izvlaštenja“. 

Nezavisna Olga Muratti je zamijetila da gradska administracija šuti u  slučaju Groblja Dubac.

- Kolike su plaće zaposlenih, od kada djeluje tvrtka? Što se radilo do 26.srpnja 2012. godine kada je pokrenuto izvlaštenje. Pitam se zašto nije napravljeno sve što je potrebno da projekt bude gotov?, rekla je Muratti.

 

 Ivan Vigjen, s kandidacijske list Srđ je Grad je upozorio na zakonske nepravilnosti u djelovanju tvrtke i kako djelatnost nije usklađena sa zakonskim odredbama.
  

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja