Nedjelja, 10. prosinca 2023.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Barakude osvojile pripremni turnir u Grčkoj

06.07.2014.


Hrvatska vaterpolska reprezentacija sjajnim je igrama oduševila u Ateni. Drugi osvojeni pripremni turnir zaredom najbolja je najava uzbudljivog ljeta uz Europsko prvenstvo koje nas očekuje od 13. – 27. srpnja u Budimpešti. Podsjetimo, Hrvatska je reprezentacija prije nekoliko tjedana osvojila i B.net kup u Zagrebu.

 

“Osvajanje ovih turnira u rezultatskom smislu nije toliko važno. Bilo nam je bitno da dođemo do jedne razine igre i da kroz te utakmice, na ovako jakom turniru, dođemo do slike trenutnog stanja naše reprezentacije sedam dana prije početka prvenstva. Lijepo je pobijediti i biti prvi među ovakvim protivnicima, no odmah to treba zaboraviti i krenuti dalje, a to igrači znaju. Ostaju neke dobre stvari, a na nekima ćemo trebati dodatno raditi kao na protoku lopte s igračem više.“ – izjavio je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

 

Barakude su pod vodstvom izbornika Tucka bili najbolji među ljutim protivnicima u Grčkoj, bez poraza te s jednom neriješenom utakmicom u srazu sa domaćinom Grčkom. Rezultati hrvatskih utakmica su:

 

Hrvatska – Srbija 10:8

Hrvatska – Grčka 7:7

Hrvatska – Italija 12:4

Hrvatska – Španjolska 8:6

 

“Turnir je prošao izuzetno dobro, zadovoljni smo igrama iako ima nekih stvari koje moramo popraviti prije najvažnijih utakmica ovog ljeta. Sad imamo dva slobodna dana koja trebamo iskoristiti da se prvenstveno psihički odmorimo jer nas očekuju izuzetni napori u Budimpešti. Pozivam ovom prilikom sve naše navijače i ljubitelje sporta da dođu u Budimpeštu i bodre hrvatsku reprezentaciju!“ - izjavio je kapetan Josip Pavić.

 

Odlične igra i pobjede nad Srbijom te Španjolskom dva puta u nekoliko tjedana, najava su oštre borbe koja nas očekuje u skupini na Europskom prvenstvu. Podsjetimo, uz Srbiju i Španjolsku, s nama su u skupini i domaćini, aktualni Svjetski prvaci Mađari, Francuska i Njemačka.

 

Za Hrvatsku su u Ateni igrali: golmani Josip Pavić, Marko Bijač centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Kristijan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Maro Joković, Luka Bukić i Duje Živković.

 

Ovog ljeta uz Europsko prvenstvo naše vaterpoliste očekuje i Svjetski kup u Almatyu.

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja