Utorak, 21. ožujka 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Konstituirani odbori u Europskom parlamentu

08.07.2014.


Europski parlament je 3. srpnja 2014. godine na plenarnoj sjednici u Strasbourgu potvrdio izbor članova u 20 stalnih parlamentarnih odbora i dva pododbora. Potpredsjednica HDZ-a i voditeljica hrvatske HDZ /EPP delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica nastavit će raditi u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI), te je također potvrđena za zamjenskog člana u Odboru za vanjsku politiku (AFET) i u Odboru za prava žena i ravnopravnost spolova (FEMM).

 

 

 

Pet članova hrvatske HDZ/EPP delegacije bit će članovi i zamjenici u šest odbora Europskog parlamenta.  Član Odbora za vanjsku politiku (AFET) je  Andrej Plenković (HDZ) te je zamjenik člana u Odboru za ustavna pitanja (AFCO) , zastupnica Ivana Maletić (HDZ) članica je Odbora za ekonomska i monetarna pitanja (ECON) i zamjenica je u Odboru za regionalni razvoj (REGI). Davor Ivo Stier (HDZ) postao je član Odbora za razvoj (DEVE) Europskog parlamenta te je zamjenik člana u Odboru za međunarodnu trgovinu (INTA), dok je Marijana Petir (HSS) postala članica Odbora za poljoprivredu (AGRI) te članica Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova (FEMM) kao i zamjenski član u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI).

 

 

 

U ponedjeljak, 7. srpnja konstituirani su svi parlamentarni odbori, a za jednog od potpredsjednika Odbora za vanjske poslove izabran je Andrej Plenković, dok je za koordinatora Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Odboru za razvoj odabran Davor Ivo Stier.

 

 

 

Na sljedećoj plenarnoj sjednici u Strasbourgu očekuje se i izbor članova EP-a u međuparlamentarna izaslanstva. 

Najčitanije (7 dana)

POLICIJA: Tijelo pronađeno kod Mljeta je identificirano kao nestali Hrvoje Sterniša
Tko je zainteresiran za izgradnju priključka za optičku mrežu u Župi
Županija dodijelila koncesije za plažu u Srebrenom


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja