Utorak, 21. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Šuica o zatopljenju: Zadnja linija obrane, max 2 stupnja celzijusa

24.07.2014.


Članica Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane Europskog parlamenta Dubravka Šuica sudjelovala je u razmjeni gledišta s predstavnicima Europske komisije vezano uz pripremu sastanka UN-a o klimatskim promjenana koji će se održati u rujnu ove godine, a kojim će predsjedati Ban Ki-Moon. U svom izlaganju zastupnica Šuica podržala je napore Komisije po pitanju očuvanja i uspostavljanja klimatske ravnoteže te je istaknula potrebu ulaganja dodatnih napora kako bi se dostigli postavljeni ciljevi.

 

 

 

Na sjednici Odbora vodila se rasprava i o  novom globalnom sporazumu koji bi trebao biti usvojen na konferenciji o klimatskim promjenama u Parizu 2015. godine, a sve nakon neuspjele klimatske konferencije u Kopenhagenu.

 

 

 

Tom prigodom Šuica je naglasila kako je Europska Unija lider u ovom projektu, te da je Parlament prošle godine vrlo ambiciozno usvojio tri obavezujuća cilja do 2030., a koji se odnose na emisiju stakleničkih plinova, ukupnu potrošnju energije iz obnovljivih izvora, te energetsku učinkovitost. Naglasila je da svi sudionici nemaju jednaka pravila te da neki još nisu ratificirali niti Sporazum iz Kyota. Podsjetila je da su brzorastuća gospodarstva Kine i Indije velika prijetnja ambicioznom planu te je dodala da EU treba biti predvodnik ovog projekta u svijetu.

 

 

 

„Samo djelujući integrirano možemo osigurati zajednički cilj maksimalnog zatopljenja od dva stupnja, to možemo smanjenjem emisije stakleničkih plinova, štednom energijom iz obnovljivih izvora, te inovacijama koje će omogućiti velikim svjetskim gospodarstvima da poštuju zacrtane strateške ciljeve,“ zaključila je Šuica.

 

 

 

Šuica je sudjelovala i u razmjeni mišljenja s talijanskim ministrom zaštite okoliša Gian Lucom Gallettijem. Tom prigodom je naglasila da od talijanskog predsjedanja EU-om očekuje nastavak ambiciozne politike zelene ekonomije koja je postala generator radnih mjesta.

Najčitanije (7 dana)

Policija upozorava: Četvero teško ozlijeđenih u jučerašnjim prometnim nesrećama
Knežević ulazi u Sabor i pojašnja za što će se zalagati


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja